Vyzrajte na zloděje jednou provždy. Tipy na funkční zabezpečení rodinného domu

Vyzrajte na zloděje jednou provždy. Tipy na funkční zabezpečení rodinného domu

Zrovna včera jste viděli ve zprávách, jak nedaleko vás byl vykraden dům a pachatel zatím nebyl dopaden. Co když si příště počíhá na váš majetek?

Věděli jste, že:

  • V České republice bylo za období září 2016–září 2017 nahlášeno celkem 221 475 trestných činů, z toho bylo objasněno 48 %.
  • Krádeží vloupáním bylo zaznamenáno 26 995 případů a objasněno jen 23 %.
  • Zaznamenáno bylo 3 334 krádeží vloupáním do domu, objasněno bylo 24 % případů.
  • Krádeže vloupáním do bytu bylo 2 881, objasněno bylo 25 %.

Ruku v ruce se zvyšující se profesionalitou pachatelů vloupání jde zároveň i technika zabezpečující domy, byty i kanceláře. Poradíme vám, jaké formy zabezpečení je vhodné zvolit pro zvýšení ochrany majetku.

Čidla a senzory nejsou jen trik ze sci-fi filmů

V dnešní době jsou elektronické zabezpečovací systémy standardní součástí elektronického zabezpečení domů. Soustava čidel a senzorů monitoruje prostor a v případě vniknutí cizí osoby spustí alarm nebo vyšle signál do připojeného mobilního zařízení. Využít lze také možnost připojení systémů na pult centrální ochrany (PCO). V případě poplachu vyrazí na místo fyzická ostraha. Třešničkou na dortu je také možnost domácí automatizace, kdy můžete na dálku ovládat například zapnutí topení, osvětlení nebo otevření garáže.

Sousedka s dalekohledem váš dům neochrání

Raději vsaďte na pořízení bezpečnostního kamerového systému, který bude ve dne v noci monitorovat prostor. Chytré kamery, které lze ovládat na dálku, zvládnou:

  • detekovat pohyb
  • rozpoznat obličeje
  • počítat osoby
  • rozpoznat SPZ
  • detekovat odložené a zmizelé objekty
  • detekovat vandalismus
  • umožnit vám nebo obsluze PCO sledovat na dálku živý obraz nebo záznam

Bezpečnostní kamerové systémy vhodně doplní i fyzická ostraha, která zajistí bezpečnost hlídaného objektu. Pracovníci fyzické ostrahy mohou nejen zamezit vstupu do objektu neoprávněným osobám, zamezit krádežím či ničení majetku, ale také předcházejí rizikovým situacím.

Vstup je jen pro zvané

Další účinný stupeň ochrany tvoří přístupové systémy umožňující vstup do objektu jen povoleným osobám. Přístupové systémy, chytré zámky nebo také videotelefon s přístupovým systémem vám umožní mít přehled o tom, kdo se v objektu nachází. Doplněním o mechanické zabezpečení, jako je oplocení pozemku, zámkové systémy (cylindrické vložky, mříže, řetízky atd.), bezpečnostní dveře a skla máte šanci vytvořit neproniknutelnou síť bezpečnostních opatření, na kterou si zloděj jen tak netroufne.

Chráníte dům podle svého? Pozor, můžete špatně dopadnout

Říkáte si, že pořízení, montáž a provoz elektronických bezpečnostních systémů od profesionálů bude stát hromadu peněz a raději si pořídíte a namontujete něco sami. Chyba lávky. V takovém případě vám pojišťovna neposkytne slevu na pojištění domácnosti. Stát se může i to, že pojišťovna přistoupí ke krácení pojistného plnění a vy tak pěkně ostrouháte. Amatérsky zapojené bezpečnostní systémy mohou navíc hlásit plané poplachy.

Proto se odborná instalace zabezpečovacích systémů vyplatí a vy získáte slevu na pojištění. Pro začátek si můžete alarm pronajmout. Takovouto službu nabízí například bezpečnostní agentura TOP security.

Mohlo by vás zajímat:
Pojišťovny jsou nekompromisní. Proč se nevyplatí instalovat elektronické zabezpečení domu svépomocí?

Článek Vyzrajte na zloděje jednou provždy. Tipy na funkční zabezpečení rodinného domu byl publikován 27. února 2018 v 18.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...