Damaškové povlečení dodá vaší ložnici nádech luxusu a elegance

Damaškové povlečení dodá vaší ložnici nádech luxusu a elegance

Damaškové povlečení je známé hlavně pro svůj netypický vzhled. Může však nabídnout mnohem víc. Objevte všechny jeho výhody a zjistěte, čím vyniká nad ostatními materiály. Po přečtení článku vám bude naprosto jasné, jestli je právě damašek tím, co chybí ve vaší ložnici. Povlečení Mako-brokát-damašek okouzlí přepychovým vzhledem

Damašek je luxusní tkanina, která je populární hlavně díky své vysoké kvalitě a nezaměnitelnému vzhledu. Už po staletí okouzluje originálními lesklými motivy vetkanými do matného podkladu. Původně se vyráběla z hedvábí a lnu, dnes se nejčastěji setkáte s použitím jemné česané příze ze 100% bavlny Mako. Ta prochází úpravou nazývanou mercerace, která jí dodá lesk, jemnost a pevnost.

Díky svým unikátním vlastnostem je damašek používán hlavně na výrobu ložního prádla. Damaškové povlečení je příjemné na dotek a skvěle se hodí i pro lidi s citlivou pokožkou. V létě příjemně chladí, v zimě naopak zahřeje. Tkanina navíc dobře odvádí vlhkost, takže se vám bude spát doslova jako v bavlnce.

Dalším důvodem, proč sáhnout po bavlněném povlečení z damašku, je jeho dlouhá životnost a stálobarevnost. Nemusíte se tak bát ani praní na vyšší teploty, použití aviváže nebo sušení v sušičce. Údržbu usnadní také speciální povrchová úprava pro jednodušší žehlení.

Damaškové povlečení dodá každé ložnici nádech elegance a poukáže na vkus domácích. V bytových interiérech inspirovaných honosnějším orientálním stylem můžete navíc vsadit na ložní prádlo Mako-brokát-damašek. To je obohaceno o luxusní třpytivý brokát.

Tip: Máte raději výraznější pestré motivy? Objevte bavlněné povlečení v úpravě Mako-satén

Vyberte ty správné rozměry povlečení

Luxusní povlečení z damašku může oživit opravdu každou postel. Na výběr máte z rozměrů:

  • 140 × 200 cm,
  • 155 × 200 cm,
  • 155 × 220 cm,
  • 200 × 200 cm
  • 240 × 220 cm.

Zkrátka nepřijdou ani malí rošťáci. V pokojíčku se bude skvěle vyjímat dětské damaškové povlečení. Do postýlky nejlépe sedne rozměr 100 × 135 cm na peřinu a na polštář 40 × 60 cm.

Můžete se také rozhodnout, zda vám více vyhovuje zapínání na zip, anebo dáte přednost hotelové kapse. Vzory a barvy, které sednou do každé ložnice

Luxusní povlečení z damašku se vyrábí v nepřeberném množství vzorů a barev. V menších místnostech se budou perfektně vyjímat světlé jednobarevné kousky, ve větším prostoru si zase můžete dovolit zajímavé tmavší barvy. Vyzkoušejte třeba ocelově šedou, tmavě modrou nebo nugátovou. Univerzální je bílé, pískové nebo béžové minimalistické povlečení.

Vyberou si také milovníci rustikálního a retro stylu, kteří mohou zvolit jemné květinové motivy nebo hravé proužky. V moderní ložnici bude vypadat skvěle bavlněné povlečení v metalickém designu.

Vsaďte na německou kvalitu

Chcete si dopřát opravdovou kvalitu? Pořiďte si německé bavlněné povlečení značky Curt Bauer. Vyniká hlavně perfektně propracovanými vzory a kvalitním materiálem vyrobeným z pravé vysokojakostní egyptské Mako bavlny. Jemnost, měkkost a termoregulační schopnosti damaškového povlečení Curt Bauer si navíc užijete po dlouhé roky. Je odolné, nevadí mu časté praní a dlouhodobě si zachovává stálý vzhled.

Tip: Značka Curt Bauer myslí i na nejmenší. Kvalitní dětské povlečení Bauer Baby by rozhodně nemělo chybět v žádné postýlce. V prodyšné bavlně, která nedráždí pokožku a nezpůsobuje alergie, se dětem bude skvěle usínat.

Vylaďte si svou ložnici do posledního detailu i vy. Bude se vám lépe spát a zároveň vytvoříte příjemnou atmosféru pro denní odpočinek. Nejste si jisti výběrem? Nechte si poradit od odborníků. S jakoukoliv otázkou si poradí výrobce a prodejce luxusního ložního prádla Stella Ateliers.

Tip: Pusťte jaro i k vám domů. Nová kolekce luxusního povlečení od Curt Bauer je plná svěžích barev a vzorů

Článek Damaškové povlečení dodá vaší ložnici nádech luxusu a elegance byl publikován 4. června 2019 v 19.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...