Test vůní do záchodu - které jsou nejkvalitnější?

Tagy:  test vůní, záchod, wc, toaleta, hygiena, dávkovač, gel, kapsle, tekutina, zásobník, závěs, vůně

Sponzorované odkazy:

Test vůní do záchodu - které jsou nejkvalitnější?

Toaleta je nepostradatelnou místností v každém bytě i domě a přeci jen na ni nějaký ten čas strávíme, proto bychom zde měli dodržovat hygienicky čisté prostředí a příjemné ovzduší. Co by na každém WC rozhodně nemělo chybět, je samozřejmě toaletní papír, osvěžovač vzduchu, ale také kvalitní vůně do záchodu, která jej nejenom dokonale zbaví bakterií, vyčistí, ale navíc celou místnost krásně provoní. Podívejte se na test záchodových vůní a udělejte si obrázek o tom, které stojí za investici a jakým variantám se naopak obloukem vyhnout.

Gel Duck Fresh s dávkovačem

Velmi oblíbenou variantou jsou v posledních letech gelové vůně s dávkovačem, které se do mísy prakticky aplikují a své aroma i texturu uvolňují postupně, proto delší dobu vydrží. Jak si ale v testu vedl Duck Fresh, jež zaplňuje televizní kanály svými reklamami? Dle návodu z jednoho dávkovače uděláte 6 gelových dílků, které by měly vydržet až 100 spláchnutí a nutno podotknout, že se opravdu nejedná o plané sliby. Co se intenzity vůně týče, ze začátku je velmi intenzivní a přibližně po týdnu slábne.

Cena přípravku je 65 korun, což je v porovnání s kvalitou dobrá cena.

Dodejte své toaletě čistotu a svěžest, autor: Explore TravelDodejte své toaletě čistotu a svěžest, autor: Explore Travel

Savo WC blok

I tohoto WC pomocníka jistě znáte z reklam, kde slibuje hygienicky čisté prostředí a dlouhou trvanlivost. Pravdou je, že prostředek opravdu příjemně voní a to celkem dlouho, ovšem velikým zklamáním byl fakt, že vydržel pouze 3 dny, což je v porovnání s cenou jaksi nevýhodné.

Cena přípravku je sice 30 korun, ale trvanlivost náplně pouhých pár dní.

WC Net Energy závěs

V kurzu jsou také jakési WC závěsy s obsahem tekutiny, která by se dle návodu měla postupně uvolňovat téměř měsíc, přičemž s každým spláchnutím uvolní krásnou vůni. Testovaným závěsem se stal WC Net Energy, který vydržel sice úctyhodných 21 dní, ovšem rovněž tato doba neodpovídá slibovaným reklamním poutačům. Co se vůně týče, levandule provoní vaši toaletu na poměrně dlouhou dobu a gel ji krásně vyčistí, což je asi stěžejní.

Cena přípravku je 40 korun, takže se rozhodně jedná o nejekonomičtější výrobek ze všech testovaných.

Závěrem

Gelové kapsle jsou sázkou na jistotu, neboť v toaletě opravdu dlouho vydrží a příjemně voní. Co se tekutých zásobníků týče, jejich trvanlivosti bohužel nelze moc věřit a intenzita vůně není nijak korigovatelná. WC závěsy vyjdou finančně rozhodně nejlépe a jejich desinfekční účinek lze srovnat s gelovými kapslemi, proto se ve výsledku jeví jako nejvhodnější varianta.

Článek Test vůní do záchodu - které jsou nejkvalitnější? byl publikován 12. července 2013 v 17.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...