Zrcadla pro moderní interiér

Tagy:  zrcadlo, interiér, design, obývací pokoj, koupelna

Sponzorované odkazy:

Zrcadla pro moderní interiér

Bez zrcadla by se pravděpodobně neobešla žádná žena, v dnešní době ani muž. Nemusí však sloužit pouze praktickému účelu ale také plnit úlohu ryze estetickou.

Zrcadla v koupelně

Koupelna je místností, které zrcadla mohou bez problému vévodit. Žádné není dost velké a nikdy jich není dost. Zrcadlo může bez problému zdobit celou stěnu. Může být zavěšené nad umyvadlem či pokrývat zeď od podlahy ke stropu. Zrcadlo opticky zvětší prostor a interiér v koupelně prosvětlí. Má velmi praktickou funkci a dělá skutečně skvělý dojem. Ke zdi můžeme připevnit samotné zrcadlo, či jej použít jako povrch dvířek zásuvek a skříněk, které se v koupelně využijí. Mnohdy bývá zrcadlo součástí koupelnového stolku s umyvadlem a poličkami.

S praktickým rámem, autor: IkeaS praktickým rámem, autor: Ikea

Atypická zrcadla

Zrcadla lze použít čistě jako designérský prvek. K tomuto účelu slouží obvykle atypická zrcadla různých velikostí a tvarů. Na zeď můžeme podobně jako obrázek upevnit například řadu malých kulatých zrcadel a vytvořit z nich fascinující abstraktní obrazec. Také lze zakoupit množství stejně velkých zrcadlových desek tvaru čtverce, které lze na zdi pravidelným způsobem uspořádat. Zrcadla mají mnohdy výrazné, pěkně zdobené rámy, díky kterým zapadnou do interiéru. Do obývacího pokoje se zrcadlo jako estetický prvek skvěle hodí nejen díky tomu, že oživí fádní zeď, ale navíc opticky zvětší a projasní prostor. Důvodů proč využít zrcadlo jinde než je nezbytně nutné je tedy víc než dost.

S pestrobarevným rámem, autor: IkeaS pestrobarevným rámem, autor: Ikea

Ryze praktická zrcadla

Rychlým pohledem do zrcadla snadno zjistíme, je-li s naším zevnějškem něco v nepořádku. To oceníme při odchodu z bytu i během celého dne. Mimo koupelnu tedy zrcadlo jistě upotřebíme v blízkosti vchodových dveří. Zrcadlo je nezbytným pomocníkem také u šatní skříně nebo šatny. Tam se hodí opět rozměrnější zrcadlo, které by mělo být dostatečně vysoké abychom v něm viděli odraz celé postavy. Zrcadla bývají obvykle upevněná na dveře skříně, můžeme si ale pořídit i zrcadlo které lze samostatně postavit do prostoru. Je to návratem ke klasice, nutno však dodat že velice vkusným návratem.

Článek Zrcadla pro moderní interiér byl publikován 6. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...