Podle čeho vybrat to nejlepší povlečení do vaší ložnice? II. díl

Sponzorované odkazy:

Podle čeho vybrat to nejlepší povlečení do vaší ložnice? II. díl

předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak je důležité si pro kvalitní spánek vybrat opravdu dobré a měkoučké povlečení. V dnešním článku vám přinášíme volné pokračování.

Další tipy látek, ze kterých se povlečení vyrábí:

FLANEL – Kartáčovaná bavlna je vyrobena z volně předené bavlny. Flanel je pečlivě kartáčován, aby vytvořil měkkou a rozčesanou vyvýšenou texturu, která zadržuje vaše tělesné teplo, což vede k látce, která je teplá a příjemná, ale stále prodyšná. Flanelové povlečení se hodí pro chladnější podzimní a zimní měsíce.

POLYCOTTON – Prostěradla z polybavlny nebo prostěradla se snadnou údržbou se vyrábí ze směsi umělého polyesteru (druh plastu) a bavlny. Polybavlněné ložní prádlo je obecně levné a snadno se o něj pečuje. Rychle schne a nevyžaduje příliš mnoho žehlení. Mínusem je, že nepůsobí luxusním dojmem nejvyšší kvality jako jiné látky. Také není tak prodyšné jako přírodní vláknon, takže není skvělou volbou, pokud trpíte nočním pocením nebo pokud jste v přechodu.

LEN – jak jistě znáte z pohádky o Krtečkovi, len se vyrábí z přírodních dlouhých, dutých vláken rostliny lnu, která se spřádají do příze. Len se pěstuje především v Evropě. Francouzský a belgický len je obecně považován za nejkvalitnější. Náš sortiment lněného povlečení je vyroben z francouzského lnu. Len má přirozenou prodyšnost a izolační vlastnosti, a proto nabízí vynikající regulaci teploty po celý rok. Látka je velmi pevná a odolná, což znamená, že lněné povlečení má opravdu dlouhou životnost. Jako bonus jsou lněná vlákna jsou přirozeně ekologická, obnovitelná a biologicky odbouratelná, navíc je len antimikrobiální, což může pomoci, pokud máte alergii nebo kožní onemocnění.

HEDVÁBÍ – pokud si chcete dopřát luxus, zvolte hedvábí. Hedvábné povlečení je hladké a na dotyk velice příjemné. Hedvábné povlečení se vyrábí z kokonů hedvábí spřádaného bourci. Stejně jako u jiných přírodních vláken je hedvábí prodyšné a odvádí vlhkost od pokožky, aby vás během spánku udrželo v pohodě. Stejně jako len má hedvábí antibakteriální vlastnosti. Také se říká, že hedvábí má blahodárné účinky na krásu. Přirozeně se vyskytující proteiny a oleje v hedvábí pomáhají pečovat o vaši pokožku. Hedvábí má tendenci odvádět z pokožky méně vlhkosti, zatímco hladkost látky znamená, že během spánku dochází k velmi malému tření, které by mohlo přitahovat pokožku a vlasy. Což by mělo vést k hladší pleti a méně zacuchaných vlasů! Nevýhodou je, že péče o hedvábné ložní prádlo může být pracnější, protože může být nutné je prát ručně a sušit na vzduchu. Snadno se mačká a může být také velmi obtížné na žehlení.

SATÉN – Povlečení se saténovou vazbou působí měkce, lehce hedvábně a luxusně hladké, proto se tato vazba často používá v luxusním ložním prádle. Saténové povlečení je o něco teplejší pocit než perkál. Satén má podobné vlastnosti jako hedvábí, je trošku méně náročnější na údržbu, ale lehce se zmačká a jeho žehlení vám také zabere spoustu času.

MIKROVLÁKNO – Toto syntetické vlákno vytváří měkkou, trvanlivou a nemačkavou tkaninu. I když, protože je to docela hustá tkanina, bude vám v něm v létě příliš horko. Někdo nemá tento materiál rád, to už necháme na vašich preferencích, ale na údržbu je mikrovlákno celkem nenáročné.

Samozřejmě budou důležité preference vaše a vašeho partnera. Dalším hlediskem, kromě pocitu a hřejivosti povlečení je samozřejmě také barva a vzory povlečení. Nezapomeňte je vybírat tak, aby doplňovaly svým vzhledem interiér vaší ložnice.

Článek Podle čeho vybrat to nejlepší povlečení do vaší ložnice? II. díl byl publikován 30. ledna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...