Tipy na změnu vzhledu koupelny, když nemáte finance na rekonstrukci

Sponzorované odkazy:

Tipy na změnu vzhledu koupelny, když nemáte finance na rekonstrukci

Koupelna je jedním z nejexponova­nějších místností v domě, všichni tam trávíme spoustu času, navíc toto místo neustále drhneme, desinfikujeme, zbavujeme vodního kamene. Připadá vám vaše koupelna poslední dobou nějaká okoukaná, ale nemůžete si finančně dovolit stavební úpravy a rekonstrukci. Poradíme vám pár tipů na to, jak změníte vzhled koupelny bez toho, abyste se finančně zruinovali.

Nejdříve si v koupelně důkladně ukliďte – tím myslím, ale opravdu důkladně, použijte ve sprchovém koutu preventivně sprej na plísně, vydrhněte důkladně spáry na všech obkladech a dlaždicích, existuje na to celá řada babských triků i speciálních přípravků. Čisté spáry a lesklé obklady a dlažba dodají koupelně čistý a svěží vzhled.

Další, co by mělo následovat, je opravdu důkladné vydrhnutí dveří sprchového koutu, či vanové zástěny. Máte-li sprchový závěs, kupte nový. Drží se v něm plísně a bakterie, takže když ho vyměníte uděláte něco nejen pro vzhled koupelny, ale i pro své zdraví.

Omšelou a kapající vodovodní baterii na umyvadle klidně vyměňte. To je změna v řádech tisíců korun, ale dokáže udělat značný rozdíl. Stejně jako například sedátko od toalety. Malé detaily za pár korun a výsledek vás překvapí.

Některé obklady můžete oživit nátěrem, anebo nalepovacích dekorů a bordur. Vadí-li vám barva obkladů, na trhu existují speciální penetrace a barvy, díky kterým můžete obklady natřít. Pokud nejste příliš manuálně zruční, raději se držte nálepek, nepovedené nátěry vypadají katastrofálně.

Pár korun stojí i výměna zrcadlové skříňky, dodá to koupelně nový šmrnc, navíc, když zvolíte osvětlenou skříňku, dodáte koupelně více světla. Poličky v koupelnách trpí vlhkem a čas od času, pokud nejsou skleněné je musíte vyměnit. Pár nových poliček v jiné barvě, než jste doposud měli, způsobí, že koupelna bude budit dojmem výraznějšího zásahu. To samé platí o revizních dvířkách.

Nakonec si nemůžeme nechat levnější rady – schovejte přebytečnou kosmetiku do šuplíků, úložných boxů. Dodejte koupelně šmrnc novými dávkovači na mýdlo, zubní kartáčky, novými barevnými ručníky, dopřejte koupelně trochu zeleně v podobě květin, kupte nový koš na prádlo a odpadkový koš. Zbavte se nevzhledné krabice s pracím práškem a přesypte jej do nějaké pěkné dózy.

Článek Tipy na změnu vzhledu koupelny, když nemáte finance na rekonstrukci byl publikován 13. ledna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...