Koupelna ultramoderní a vkusná

Tagy:  koupelna, vana, sprchový kout, umyvadlo, toaleta, koupelnový nábytek, doplňky

Sponzorované odkazy:

Koupelna ultramoderní a vkusná

Koupelna je místností, ve které přeci jen trávíme poměrně dost času. Mimo to je to místnost, kterou navštíví téměř každá návštěva a i proto nás do značné míry reprezentuje. U koupelny je rozhodně podstatné, aby byla funkční, věci v ní byly uspořádané a také dostatečný prostor je vítaný. Co se designu týče, můžeme se v koupelně skutečně vyřádit.

Barvy a prostor

moderní koupelně je prostor a najdeme tam přesně tolik nábytku, kolik je potřeba. Koupelna je vlhkým místem, kam se nejvíce hodí plast, kámen či velmi odolné materiály. Na zdi i podlaze obvykle najdeme obklad. Barevné dlaždice či mozaika dělají velmi příjemný dojem. Výhoda je také snadná údržba. Červené dlaždice s motivy rozkvetlé růže udělají z obyčejné koupelny překrásný nápaditý prostor.

Vyberte si materiál, který vám padne do okaVyberte si materiál, který vám padne do oka

Umyvadlo centrem koupelny

Chcete-li změnit koupelnu v moderní vkusnou koupelnu, vyměňte nejen dlaždice, ale zaměřte se také na vanu či sprchový kout a především na umyvadlo. Umyvadlo je takovým malým centrem koupelny. Zaměřme se především na moderní barvy a tvary, pryč s klasickým bílým oválem. Zajímavě tvarované kulaté umyvadlo s netradičně vysokým kohoutkem patří mezi decentnější designérské kousky, které se nám na druhou stranu neokoukají. Zelený skleněný stolek s umyvadlem je už opravdu moderním skvostem, který najde své místo v koupelně milovníků originality. Umyvadlo, které se více podobá míse na ovoce, upoutá na první pohled.

Detaily a doplňky

V koupelně uplatníme cit pro barvy a jednoduchost. K několika málo nezbytnostem však jistě budou patřit koupelnové doplňky, jako je dávkovač na mýdlo, mistička na mýdlo, skrýš na vatové tampónky sloužící k čištění pleti či stojánku na zubní kartáček. Bílá hranatá sada na mýdlo zapadne do moderní koupelny v japonském stylu – skvěle se bude hodit k zelené a hnědé v kombinaci například s motivem bambusu na dlaždicích. Kovový dávkovač mýdla a kulaté dózy upasujeme téměř do každé koupelny, kde nechybí kov. Krásný dřevěný stojánek se sadou bílých stojánků a dávkovačem na mýdlo sedne do velmi jednoduché čisté koupelny. Pěkný dvoudílný oranžový set je veselou variantou koupelnových doplňků. Velká sada ve stylu tmavé cihlové zdi najde své místo ve větší prostorné koupelně.

Stylová a moderní

Zařízení koupelny může být velmi jednoduché. Kombinace bílé, černé a divoké červené je nadčasová a odvážná. Prostor je v koupelně využit, ale místnost není zbytečně zahlcená. Najdeme v ní pouze to, co je potřeba. Oddělení části s vanou od zbytku koupelny je velmi praktické. Sloučení ostrých hran a oblých tvarů nemusí vždy přinést úspěch, v moderních koupelnách je však dovoleno téměř vše a můžeme to proto brát jako jakési zpestření.

Autor: koupelny-obselkaAutor: koupelny-obselka

Článek Koupelna ultramoderní a vkusná byl publikován 12. června 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...