Jak důkladně vyčistit sportovní láhve?

Sponzorované odkazy:

Jak důkladně vyčistit sportovní láhve?

S příchodem jara se začínáme opět věnovat venkovním sportovním aktivitám a také se častěji vydáváme na rodinné výlety. Nezbytnou součástí našich outdoorových výprav je láhev na pití.

Na trhu jich je nepřeberné množství, většina jich je vyrobena z BPA free plastu. Při čištění těchto lahviček však bývá problém, že je umyjeme v myčce, či klasickým přípravkem na mytí nádobí a při dalším použití při pití cítíme pachuť použitého čisticího přípravku.

To samozřejmě nikdo nechce. Jak tedy vyčistit sportovní láhve a lahvičky tak, aby byly dokonale čisté, bez mikrobů, ale nemuseli jsme pít pití s příchutí citronového Jaru?

Určitě se neobejdete bez kartáče na láhve, který dosáhne do všech zakřivení. Nezapomínejte rozebrat i víčka a jejich vnitřky, kde je prostor pro množení bakterií. Některé láhve jsou opatřeny brčky, na jejichž mechanické čištění si můžete pořídit úzký kartáček, který se běžně prodává například v Orinu samotný, nebo v sadě se skleněnými, či nerezovými brčky.

Špinavé láhve, které obsahovaly zapomenutou tekutinu nechte odmočit, na jejich propláchnutí použijte vařící vodu, která dokáže sama o sobě zabít spoustu bakterií. Na brčka máme doma jeden trik, bohužel to není nic zdravého, ale tato jediná věc se osvědčila při čištění brček zabarvených od zapomenutého čaje. Do brčka opatrně nalijte naředěné Savo, které brčka nejen vydesinfikuje a řádně vybělí. Brčka je pak třeba řádně propláchnout, klidně nechat namočené ve vodě i přes noc, abyste si byli jistí, že jste se zbavili veškerých chemikálií.

Samotné láhve po důkladném propláchnutí naplňte směsí vody s kyselinou citrónovou. Ta je nejen antibakteriální, ale zbaví láhve nepříjemných zápachů a přischlých zbytků tekutin. Sama o sobě po sobě nezanechá žádnou pachuť ani umělou vůni. Klidně nechte v lahvičkách směs vody a kyseliny citrónové odstát, poté mechanicky vyčistěte a několikrát řádně vypláchněte. Uvidíte ten rozdíl.

Článek Jak důkladně vyčistit sportovní láhve? byl publikován 3. června 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...