Skleněná láhev a kelímek Roost

Tagy:  roost, kelímek, láhev, skleněná láhev, PET láhev, sklo, plast, ekologie

Sponzorované odkazy:

Skleněná láhev a kelímek Roost

Plast je materiál, kterému jedni přisuzují nenahraditelná ocenění a druzí ho doslova nenávidí. Ať už je tomu jak chce, musíme uznat, že plast hýbe světem a bez plastu si každodenní život dokáže představit jen málokdo z nás.

Ekologickou cestou se vydalo několik mladých návrhářů, kteří se snaží prosadit opětovné zapojení skla do našich domovů. Klasickou PET láhev se snaží vyměnit za designově totožnou, avšak materiálově odlišnou. Alternativním materiálem pro výrobu nápojových nádob by mělo být opět sklo.

Cílem designérů s touto myšlenkou, je pokračovat v řemeslné tradici, která provázela lidstvo po několik století. Pod jejich rukama se tak zrodila láhev, která je při pohledu k nerozeznání od PET láhve, avšak při uchopení zjistíme, že se o plast v žádném případě nejedná.

Smyslem této práce je šetrnost k přírodě a ekologické myšlení, které vede ke snižování odpadů. Skleněná láhev se na rozdíl od té plastové může několikrát opakovaně používat. Po době životnosti ji lze recyklovat a polotovar znovu použít k výrobě láhve nové.

začlenění skla do našich domácností nenásilnou cestouzačlenění skla do našich domácností nenásilnou cestou

Zdroj: http://design-milk.com/…ttle-and-cup

Článek Skleněná láhev a kelímek Roost byl publikován 11. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...