Čas na předělání kuchyně?

Sponzorované odkazy:

Čas na předělání kuchyně?

Kuchyně je hřejivým teplem našeho domova. Trávíme v ní spoustu času přípravou pokrmů, mnohdy i jejich konzumováním. Kuchyň by měla vždy být prakticky zařízená – s důrazem na ergonomii, přehledná, a také snadno udržovatelná.

Také by se nám v kuchyni mělo líbit, měla by podněcovat chuť k jídlu, dodávat energii a snažte se v ní mít vždy uklizeno. Pokud nemáte dostatek financí na nákup nové kuchyňské linky, můžete v kuchyni změnit pár drobností, uvidíte, že i to změní váš pocit z celé místnosti.

Kuchyňské okno si třeba zaslouží novou záclonku a závěsy, změní to vzhled nejen kuchyňského okna, ale dodá to punc neokoukanosti celé kuchyni. Výrobci se předhánějí v designech, takže si snadno vyberete vzorek závěsu, který se bude hodit právě do té vaší kuchyně.

Vzhled kuchyňského okna můžete změnit i výměnou klasické garnýže za pěknou ozdobnou tyč na záclony, či za kolejničky.

Na chaty a chaloupky se prodávají celé sety, které dotvoří venkovskou atmosféru. Nebo si můžete nechat ušít od šikovné švadlenky záclony a závěsy na míru vašim atypickým oknům.

Přidat můžete i zajímavé obrazy, či poličku na kuchařské knihy, pakliže rády vaříte.

Zvažte změnu i u odpadkového koše, ten by měl být vždy čistý, dostatečně velký, abyste nemuseli vynášet smetí a odpadky několikrát denně. Třídíte-li odpad, investujte do většího koše, tzv. sortéru, ve kterém odpadky přímo třídíte.

Velmi efektivně vypadá i pověšená zástěra pro domácího mistra kuchaře, nejlépe taková, která podtrhne a dotvoří dojem z vaší kuchyně.

Nezapomínejte ani na takové drobnosti, jako je stojan na kuchyňské utěrky, na potravinářskou fólii, či na alobal. I taková drobnost by měla s ostatním zařízením kuchyně ladit.

Nevěště na ledničku vzpomínkové předměty, ani magnetky z cest. To je častý nešvar ve většině českých domácností, avšak díky připnutým obrázkům a magnetkám na lednici, působí celá kuchyně nepřehledně a neorganizovaně.

Článek Čas na předělání kuchyně? byl publikován 27. září 2022 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...