Nadčasové tapety – proměňte interiér v domov snů

Nadčasové tapety – proměňte interiér v domov snů

Mysleli jste si, že tapetám dávno odzvonilo? Opak je pravdou – interiéroví designéři milují jejich nadčasové kouzlo. Dokonalá proměna interiéru není možná jen prostřednictvím výmalby nebo výměny vybavení. Chcete-li docílit skutečně noblesních dojmů, najděte tu správnou tapetu.

Moderní dekorativní tapety na zeď umí mnohé. Dokáží zaujmout na první pohled – jako dominanta místnosti, stejně jako jemná součást koncepce bydlení. Jsou to právě tapety, jimiž můžete proměnit interiér podle nejnovějších trendů, nebo se můžete vrátit v čase a vybrat jeden z vintage motivů. Luxusní tapety protkají prostor omamnou elegancí, moderní tapety osvěží i minimalistické bydlení. Proč tedy vsadit na staré dobré tapetování? Ozvláštníte interiér, pozvednete atmosféru a budete bydlet osobitě.

Není materiál jako materiál

Ještě předtím, než budete přemýšlet o dekoru vhodném pro váš domov, si vyberte vhodný materiál tapety.

  • Nejlevnější variantou jsou klasické papírové tapety. Lepení může být složitější, ale plusem je nízká cena. Hodí se tam, kde panují nenáročné podmínky.

TIP: Využití najdou v dětském pokoji – pokud nechcete investovat do dražší tapety, které by hrozilo poničení dětmi.

  • Snadnější lepení a manipulaci přináší druhá varianta – vliesové tapety. Výhodou je jejich odolnost, omyvatelnost a možnost snadno je sundat.

TIP: Využijte je, pokud rádi měníte vzhled a koncepci interiéru.

  • Do náročnějších podmínek se pak hodí vinylové tapety. Šanci nemají nečistoty ani vlhko, čímž se stávají adeptem třeba na výzdobu kuchyně. Horší však může být jejich aplikace, proto se nebojte oslovit odborníky.

TIP: Oživte starý obklad za kuchyňskou linkou. Stačí použít vinylovou tapetu.

  • Nejluxusnější jsou textilní tapety. O tom hovoří nejen vyšší cena, ale také fakt, že bývají vyrobeny z juty či hedvábí. Dobře zvukově izolují a jejich povrch si zkrátka zamilujete.

TIP: Jestliže máte strach z náročnější údržby, pak vyberte textilní tapetu, která je kombinována s vinylovým povrchem. Tím je zajištěna snadná údržba.

Francouzská romantika

Milujete francouzský styl? Pak vás zaujmou vinylové tapety Roysons. Přední výrobce tapet z New Jersey přináší smyslnost v každém dekoru. Vizionářský design, textury a trendy barevná paleta jsou přesně těmi vlastnostmi, díky kterým si budete připadat jako v okázalém pařížském bytě. Nejnovější kolekce přinášejí zajímavé decentní vzory i tlumené odstíny, které se skvěle hodí pro vytvoření domova ve francouzském duchu.

TIP: Francouzské bydlení protkejte zářivým leskem. Pomohou vám metalické doplňky ve zlaté nebo měděné barvě, které se dokonale hodí k novým kolekcím tapet Roysons.

Kouzlo přírody

Dotek přírody ve vašem interiéru? I to je možné. Neotřelé dojmy vytvoříte pomocí vliesových fototapet Komar. Díky bohatému výběru přírodních motivů se můžete kochat výhledem na jezero, každý den popíjet kávu u moře, nebo se nechat unést stylem urban jungle a vybrat květinový dekor. Kromě příjemné a vřelé atmosféry dodají vašemu domovu téměř hmatatelnou harmonii.

Moderní elegance

Přestože papírové tapety patří k nejlevnějším materiálům, jejich vzhled a různorodý výběr zaujme majitele moderního bydlení. Elegantní dekory papírových tapet The Paper Partnership jsou vhodné pro jakýkoli interiér. Jejich okouzlující motivy se jen tak neokoukají – a o to tady jde. Můžete je kombinovat s minimalistickým nebo klasickým interiérem. Neztratí se v jakékoli místnosti – můžete je použít na všechny stěny nebo vybrat jen jednu – jako dominantu místnosti.

TIP: Geometrické vzory jsou in – a perfektně si rozumí také se skandinávským stylem. Nebojte se kombinovat vzorovanou tapetu s vzorovanými doplňky ve formě dekoračních polštářů, běhounů či plédů. Vytvoříte moderní přívětivou náladu.

Ve jménu retro

Retro bydlení, které nestárne, není tak těžké milovat. Připomíná všechny ty magické chvíle, strávené u babičky. Silou retro vliesových tapet Galerie je především omamná útulnost, kterou protkají váš domov. Milovníci všeho starého a dobrého mohou v této koncepci pojmout nejen ložnici, ale třeba celý byt.

TIP: Retro styl bydlení není náročný. Nezapomeňte k tapetě pořídit několik retro kusů nábytku, které zrenovujete. Tato kombinace přidá interiéru to pravé kouzlo.

Článek Nadčasové tapety – proměňte interiér v domov snů byl publikován 2. října 2018 v 15.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...