Šedá barva do koupelny? A proč ne?

Sponzorované odkazy:

Šedá barva do koupelny? A proč ne?

**Šedá barva byla již několik let absolutním hitem při zařizování obývacích pokojů, ložnic i dětských pokojíčků. Jedna místnost zažívá šedý boom právě teď – zajímá vás, která? No přeci koupelna. V koupelnách hrají prim odstíny nadčasové béžové a bílé, avšak šedá umí vnést do koupelny luxus a nápaditost. **

Šedá koupelna není rozhodně nudnáŠedá koupelna není rozhodně nudná

Rádi byste měli v koupelně šedou barvu a nevíte, jak na to? Vyberte si pro svou koupelnu ten správný odstín a vše ostatní už půjde samo. Odstín šedé bude záviset na typu osvětlení vaší koupelny, rozloze a také na tom, zda v ní máte okno a přirozené světlo, či ne.

Šedý nábytek působí útulněŠedý nábytek působí útulně

Myslíte si, že šedá je pro koupelny příliš studená? Nikdy! Šedá může být opravdu luxusní barvou, pokud je doplněna dobrým osvětlením a zařizovacími předměty ve správné barvě. Pro oázu klidu kombinujte šedou v různých odstínech, pro přidání trochu „šťávy“ můžete šedou nakombinovat s jinými barvami – máte výhodu – šedá lze kombinovat snad s každou barvou, která vás napadne.

Současným trendem je používání výrazných, zářivých barev, které skutečně vyniknou na neutrálním pozadí. Použitím stejné barvy, ale v jejích nejsvětlejších i nejhlubších inkarnacích, můžete vytvořit bohatý, kontrastní vzhled, který je stále harmonický a koordinovaný. Zdá se, že 50 odstínů šedi se hodí nejen ke čtení, ale i pro zařizování domácnosti.

Jako na dovolenéJako na dovolené

Myslíte si, že šedá je studená a působí sterilně, jak nemocniční prostředí. Třeba šedohnědá barva zvyšuje pocit útulnosti a je tak ideální volbou pro místnosti plné světla. Teplé a světlé odstíny šedé barvy dodávají koupelně na pohodlí. Použijte svíčky a barevné doplňky, budete se cítit jako v domácím wellness centru.

Různé velikosti obkladůRůzné velikosti obkladů

Obklady od podlahy ke stropu vám dají prostor, pohrát si nejen s odstíny, ale různými velikostmi. Na pozadí šedých obkladů skvěle vyniknou bílé armatury a jasné osvětlení. Nejlepší volbou jsou chromované doplňky, které vytvoří zářivý kontrast.

Udržujte čistotu a řád

Šedá barva je synonymem pro sofistikovanost, takže zvyšte její éterické kouzlo tím, že ji spojíte s bílými lesklými doplňky, svítidly a svíčkami. Nebojte se volit doplňky, které budou obsahovat šedé akcenty. Třeba bílé s šedými puntíky. Chcete-li koupelnu opticky ohřát, volte předložky a ručníky v teplých podzimních barvách. Skvěle vypadá kombinace šedé a hořčicové.

Dřevo se šedou dokonale ladíDřevo se šedou dokonale ladí

Vymalujte světle šedou barvou

Pokud nemáte v koupelně obklady až ke stropu, nebojte se šedé obklady doplnit světle šedou výmalbou. Nebojte se šedou oteplit tím, že do koupelny** pořídíte dřevěný nábytek**, na kterém vyniká textura dřeva. Hnědá a šedá se zdá divná, ale dokud je k sobě nenakombinujete. Dřevo se na šedém podkladu přímo rozzáří.

Šedá sprchaŠedá sprcha

Článek Šedá barva do koupelny? A proč ne? byl publikován 13. února 2021 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...