Jak vybrat venkovní rolety

Jak vybrat venkovní rolety

Není nic příjemnějšího než klidný spánek nerušený ostrými slunečními paprsky a hlukem z okolí. Venkovní rolety a venkovní žaluzie vám tento komfort dopřejí. Navíc jsou stylové a vašemu domu dodají originální vzhled. V dnešní době se objevují čím dál častěji na rodinných domech, bytech i kancelářích. Ať už si vyberete žaluzie či rolety, budete jistě spokojeni. Nejdůležitější parametry výběru jsou jistě vzhled, efektivita, hlučnost a bezpečnost.

Design venkovních rolet

Díky tomu, že jsou lamely do sebe vzájemně zachyceny, tvoří tak kompaktní celek, který se roluje nahoru a dolů. I když jsou lamely tvořené z hliníku, jsou potažené PVC, tím pádem připomínají spíše plastový výrobek. Nicméně díky tomu můžete vybírat z velké škály barev a utvoříte tak příjemný doplněk pro váš dům či byt. Vybrat si můžete dokonce i například různé dřevěné dekory.

Životnost a efektivita rolet

Lamely venkovních rolet těsně přiléhají k vodícím lištám, pokud si tedy zatáhnete roletu až k parapetu, získáte maximální zatemnění. Potřebujete-li spát přes den, bude to pro vás jistě veliká výhoda. Jestliže si chcete v interiéru pouze přistínit, je to s rolety trochu obtížnější než s venkovními žaluziemi. V létě vám tedy venkovní rolety poskytnou ochranu před sluncem, naopak v zimě budou bránit chladnému proudění vzduchu do oken a sníží unikání tepla okny. Pokud chcete zvýšit životnost rolet, pořiďte si rolety s motorovým pohonem, ten mnohem lépe a plynule zvládá všechny úkony, navíc tak šetrněji zachází nejenom s lamelami, ale i dalšími součástky.

Hlučnost a bezpečnost rolet

Rolety vám poskytnou téměř nulovou hlučnost. Díky tomu, že jsou lamely velmi těsně na sobě, získáte prvotřídní hlukovou bariéru i v místech, kde fouká silný vítr. Venkovní žaluzie brání pronikání hluku poněkud méně. Další výhodou venkovních rolet je, že mohou zvýšit bezpečnost vašeho domova. Dokonce je možné si objednat venkovní rolety s uzamykáním.

Článek Jak vybrat venkovní rolety byl publikován 23. srpna 2016 v 01.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...