Římské rolety – moderní zastínění oken

Tagy:  římské rolety, rolety do oken, záclony

Sponzorované odkazy:

Římské rolety – moderní zastínění oken

V posledních letech si římské rolety získaly oblibu mnoha zákazníků. Hodí se do každého pokoje, ať už obýváku nebo ložnice a splňují ty nejnáročnější požadavky na dekorativnost, praktičnost, ale i jednoduchost a snadnou manipulaci. Navíc lze ušít na míru každému interiéru právě takové, které budou jedinečné použitou textilií i nestandardními rozměry či atypickými tvary. Římské rolety jsou zkrátka jiné. Klasické záclony doplněné postranními závěsy jsou sice útulné, ale už trochu přežité. Římské rolety jsou stejně příjemné a funkční, ale přitom variabilní, moderní a designově jednoduché i rozmanité.

foto: www.supekovadesign.czfoto: www.supekovadesign.cz

Variabilita římských rolet je nepřeberná

Římské rolety se nenavíjejí na rolo jako rolety klasické, ale skládají se vzhůru ve vodorovných skladech, které jsou rovnoměrně vzdáleny od sebe. Na jejich výrobu můžete použít jakoukoliv tkaninu od běžné záclonoviny nebo lehkého voálu až po závěsové dekorační těžké látky nebo režné plátno. Vždy by to měl být ale materiál pevný a nesrážlivý, který bude dobře držet svůj tvar a bude se také dobře udržovat. Existuje několik typů římských rolet – od jednoduchých nevyztužených, které mají našitou jen průhlednou stuhu s provázkem na zadní straně. Působí lehkým a nadýchaným dojmem a vhodné jsou pro ně lehké záclonoviny a voály. Dalším typem jsou rolety s páskou našitou zezadu a vyztužené tyčkami ve spodním tunýlku. Nejnáročnější na výrobu jsou pak složité těžké rolety se stínící funkcí se sešitými tunýlky vyztuženými tyčkami našitými v pravidelných vzdálenostech od sebe na přední či zadní straně látky.

římská roleta elegantně vyřeší i zastínění okna atypického tvaru -foto: www.zaclona.czřímská roleta elegantně vyřeší i zastínění okna atypického tvaru -foto: www.zaclona.cz

Výběr rolet podle účelu a způsobu manipulace

Římské rolety mohou plnit funkci pouze dekorační, ale také vysoce účelově stínící či oddělovací. Vše záleží jen na vás a stylu vašeho interiéru. Můžete si vybrat z mnoha typů ovládacích mechanismů od jednoduchého provázku nebo řetízku až po dálkové ovládání s motorkem.

římskou roletu lze použít i k dokonalému stínění okna – foto: www.eurosun.czřímskou roletu lze použít i k dokonalému stínění okna – foto: www.eurosun.cz

Pokud se chystáte s podzimem oživit vaše okna či dveře nebo jen přemýšlíte nad tím, čím novým a originálním byste svůj pokoj změnili, zkuste si představit použití římských rolet. Třeba osloví právě vás. Mohou dodat vašemu pokoji eleganci a lehkost stejně tak jako mohou působit stroze a jednoduše v moderním interiéru zařízeném v technickém či minimalistickém sty­lu.

Článek Římské rolety – moderní zastínění oken byl publikován 7. října 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...