Kancelářské židle a křesla aneb pohodlné posezení

Kancelářské židle a křesla aneb pohodlné posezení

Kdo má práci, která vyžaduje časté sezení za psacím stolem, zajisté potřebuje tu nejkvalitnější židli. Většinou se kupuje na 5 let, proto si dejte na jejím výběru opravdu záležet, přece nechcete odcházet z kanceláře s bolestí zad a hlavy.

Za stolem

V dnešní uspěchané, hektické a moderní době, tráví mnozí z nás u stolu na židli mnohem více času než na gauči nebo v posteli. A to nemluvím o sportování, na které máme stále méně času. Musíme si ale uvědomit, že naše tělo není na dlouhé sezení v jedné poloze zvyklé a ani stavěné.
Už vás někdy z práce bolela záda? Víte o tom, že každý druhý Evropan trpí chronickými bolestmi zad? Většinou se jedná právě o poškozenou páteř zejména špatným sezením. Chraňte své zdraví, které máte jen jedno. Pořiďte si speciální židli, která se postará o vaše záda a komfort.

Kancelářská židle Merens SPKancelářská židle Merens SP

Ideální židle a křesla

Dnešní židle do kanceláře by měla mít celou řadu parametrů, aby splňovala typ zdravotní židle. Měla by být k tzv. aktivnímu sezení. Co se tím myslí? Aktivní sezení spočívá ve volném pohybu sedícího těla, které je dáno pohyblivým sedákem.
Správná kancelářská židle nebo kancelářské křeslo by měly respektovat anatomii našeho těla. Rozdíl mezi židlí a křeslem je ten, že židle nemá spojený napevno sedák a opěrák, kdežto křesla mají. Sedák vybírejte dostatečně široký a hluboký.
Dbejte také na nastavitelnou výšku sedadla – měli byste sedět tak vysoko, abyste se dotýkali celými chodidly podlahy. Podpěrky rukou by měly mít nastavitelnou polohu a v mnohem lepším případě i s možností bočního vychýlení.

Kancelářské křeslo Texas Multi modráKancelářské křeslo Texas Multi modrá

Pohodlí

Stále více lidí je nuceno pracovat ve své kanceláři, ale práci se věnuje i doma po večerech nebo o víkendech. V mnoha domácnostech tak najdete tzv. pracovny nebo pracovní kouty se stolem, židlí a počítačem. Sezení u počítače nemusí být jen kvůli práci, ale také zábavě. Hlavně mladší generace tráví stále víc času hraním her, sledováním sociálních sítí, chatováním apod. Věnujte tedy pozornost tomu, na čem sedíte. Alespoň jednou za hodinu byste měli z židle vstát a protáhnout se.
Co je ale nejdůležitější, je tvar židle, která by měla mít správně navržený tvar sedadla a opěradla, bederní a pánevní podpěry. Na pracovní židli byste se měli dobře pohybovat jak dopředu, tak i dozadu do relaxační polohy. Záda by měla být vytavena neustále působení tlaku opěradla. Přední okraj sedadla by měl být zaoblený, aby nevyvolával tlak na žíly v podkolení.

Pamatujte tedy, že ke správnému životnímu stylu patří i zdravé sezení. Vyberte si kvalitní židli na www.kancelarske-zidle-kresla.cz. Investovat do kvalitního sezení se vyplatí a to nejen po zdravotní stránce.

Článek Kancelářské židle a křesla aneb pohodlné posezení byl publikován 4. prosince 2014 v 22.15 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...