Materiály, které do koupelny patří

Tagy:  materiál, bydlení, interiér, byt, dům, dřevo, kámen, bambus

Sponzorované odkazy:

Materiály, které do koupelny patří

Dnes můžeme v domácnostech vidět velmi květnaté interiéry, které často mnoho napoví o majitelích bytu nebo domu. V kuchyni se obvykle vyřádí ženy, které nešetří nádobím a všemožnými nádobami na potraviny. Obývací pokoj je zařízen dle muže prostorně a komfortně, dle ženy se spoustou doplňků a nezbytností. Co se koupelny týče, zde se ale většina lidí drží tak nějak zpátky a raději sázejí na klasické kachličky, které tak nějak nenadchnou, ale ani neurazí Žijeme však v 21. století, proto se nebojte trochu experimentovat a i koupelně dát život s použitím materiálů, které se pro ni dokonale hodí.

Dřevěné obložení

Koupelny mají občas tendence k plísním a nepříjemné vlhkosti, pokud ji ale máte postavenou správně a také často větráte, nic takového by se dít nemělo. V takovém případě se nebojte použít ryzí přírodu a místo neosobních a studených kachliček, jako obložení stěn použijte dřevo, které krásně hřeje a navíc vypadá skvěle. Zvolit pak můžete klasickou přirozenou variantu z dubového nebo bukového dřeva, dokonale a především luxusně pak vypadá olše nebo eben, známí a oblíbený pro svoji temnou barvu se sklonem k nachové.

Autor: GustavsbergAutor: Gustavsberg

Ratanový nábytek

V koupelnách se z většiny případů objevují klasické koupelnové stěny se zrcadlem a šuplíky, popřípadě montované police, které nakoupíte v Ikei či jiném obdobném obchodě. Co ale v každé koupelně působí exkluzivně a velmi příjemně, je ratan. Tento speciální kus zpracovaného dřeva tvoří jakési pletené kusy, ze kterých mohou být police, šuplíky, komody, ale také celé skříně či posuvné stěny a paravany. Co se barev týče, i zde je škála poměrně široká, neboť ratan lze klasicky a jakkoliv barvit.

Surový kámen

Čím dál více se k módě vrací příroda a její použití je v interiérech patrné na první pohled. Při vchodu do některých organických domů se tak nedivte kamene v jeho surové podobě, který lze použít prakticky kamkoliv. V obývacích pokojích a jídelnách se nachází již poměrně často, své zastoupení si ale najde i v koupelnách. Použít jej můžete jako klasické obložení například jedné stěny, ale také na strop nebo podél vany, která se tak rázem promění v přírodní jezírko. Pokud chcete sáhnout po kameni, volte ideálně šedou barvu, která je nejpřirozenější a v přírodě nejobvyklejší.

Bambus jako doplněk

Pravdou je, že květinám se ve vlhkých koupelnách příliš nedaří. Obvykle chytnou plíseň a odejdou velmi rychle. Neutrácejte za jejich koupi zbytečně peníze a raději se poohlédněte po něčem, co bude ve vaší koupelně, jako ryba ve vodě. Řeč je o klasickém bambusu, který je poměrně nenáročný a vzhledem k faktu, že pochází z tropů, vlhko mu maximálně vyhovuje. Bambusové tyčky jsou skvělou dekorací, a to jak ve stojaté podobě, tak ve formě vázy.

Článek Materiály, které do koupelny patří byl publikován 8. června 2014 v 00.00 v rubrice Nábytek, Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...