4 tipy na obývací stěny

Tagy:  obývací stěna, obývací pokoj, byt, dům, nábytek, bydlení, materiál, barva, odstín

Sponzorované odkazy:

4 tipy na obývací stěny

Obývací pokoj je společenskou místností, kde se střetává rodina i přátelé. Zde můžete trávit společné chvíle po namáhavých dnech v práci, pořádat menší sešlosti či oslavy narozenin a jmenin. Zkrátka a dobře, v každém bytě či domě by měl obývací pokoj působit harmonickým a klidným dojmem. Ovšem aby byl využitelný na sto procent, musí být jak designově propracovaný, tak také praktický. Využijte každý kout ve svůj prospěch a kromě prostorné sedací soupravy si pořiďte také exkluzivní obývací stěnu, která bude klenotem pokoje.

Pod pojmem obývací stěna si možná mnozí z vás vybaví nevzhledné a především monstrózní kusy nábytku, které zabírají spousty místa a slouží pouze jako lapače prachu. Takto tomu bylo možná dříve, kdy nebyl příliš široký výběr. Dnes jsou ale obývací stěny minimalistické, trendy a luxusní, proto byste s jejich koupí již neměli více otálet.

Klasické stěny obvykle obsahují polici, možná knihovničku a především pak úložné prostory v podobě skříněk a komod. Proč by ale obývací stěna nemohla být designovým výstřelkem, který pojme televizi, pár knih a například květinu? Pokud nepotřebujete v místnosti nic skladovat, šuplíkům se můžete s klidem vyhnout.

Stěna jako designový kousek, autor: topofmindStěna jako designový kousek, autor: topofmind

Při výběru té správné obývací stěny možná narazíte na problém v podobě barvy či celkového stylu. Přeci jen se jedná o výrazný kus nábytku, takže byste si měli dobře rozmyslet, do čeho zainvestujete. Pakliže nechcete, aby stěna extrémně vyčnívala, vsaďte na neutrální a přirozené odstíny, které nejlépe laďte do barvy či materiálu podlahy.

V neutrálních odstínech, autor: topofmindV neutrálních odstínech, autor: topofmind

V případě malého bytu nebo dokonce garsoniéry může obývací stěna sloužit jako součást jídelního koutu nebo přímo kuchyně. Úložné prostory pak můžete prakticky využít na nádobí, příbory nebo utěrky.

Jako součást jídelny, autor: topofmindJako součást jídelny, autor: topofmind

Spousta lidí se při výběru obývací stěny řídí praktičností, čili k jejich prioritám patří dlouhá životnost a nadčasovost, která zaručí, že nábytek bude moderní i za několik let. Pokud se bojíte experimentovat a raději volíte klasickou bílou, hladkou variantu, odvažte se v oblasti dekorací a za stěnu aplikujte výraznou tapetu nebo dřevo, které místnosti dodá zcela nový rozměr.

Jednoduchá stěna s aplikací, autor: topofmindJednoduchá stěna s aplikací, autor: topofmind

Článek 4 tipy na obývací stěny byl publikován 8. listopadu 2013 v 12.00 v rubrice Nábytek, Dům a Byt. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...