Kuchyně s ostrůvkem vždy praktické a stylové

Tagy:  kuchyně s ostrůvkem, praktické kuchyně, pracovní plocha, umyvadlo, trouba, digestoř, barový pult

Sponzorované odkazy:

Kuchyně s ostrůvkem vždy praktické a stylové

Každá žena, která alespoň trochu ráda vaří a své rodině se snaží dopřát vždy to nejlepší, touží po dokonalé kuchyni. Jistě, připravit chutný pokrm o několika chodech lze i na dvouplotýnkovém vařiči, ovšem v prostorné kuchyni s novou linkou a multifunkčními nerezovými spotřebiči, jde všechno jako po másle a vaření a pečení je jedna báseň. Pokud jste se rozhodli pro rekonstrukci bytu nebo domu a plánujete kompletní výměnu kuchyňské linky, s výběrem novějšího modelu buďte praktičtí a pořiďte si kuchyni s ostrůvkem, která nejenom skvěle vypadá, ale její funkce využijete při každé přípravě jídel.

Krájení, strouhání, míchání

Nejčastějším využitím kuchyňského ostrůvku je samozřejmě pracovní plocha, které není nikdy dost. Mnohdy se i větší kuchyně díky záplavě spotřebičů a jiných nezbytností zdá býti jaksi nedostačující a právě pro tyto účely je zde praktický ostrůvek, jež slouží k přípravě jakýchkoliv pokrmů či nápojů.

Kuchyňská linka s praktickým ostrůvkem, autor: alboKuchyňská linka s praktickým ostrůvkem, autor: albo

Je libo pracovní plochu či bar?

Při výběru kuchyňské linky jste se možná mnohdy dostali do konfliktu s představou, co vlastně hledáte. Na jedné straně potřebujete dostatek pracovní plochy, ovšem na straně druhé odjakživa toužíte po barovém pultu, kde můžete snídat, ale také konverzovat s návštěvou, zatímco připravujete večeři. Přestaňte se rozhodovat a jednoduše si pořiďte ostrůvek s barovým pultem v jednom. Pak už jen stačí sehnat ideální barové židličky a máte po starostech.

Ostrůvek a barový pult v jednom, autor: designforlivingOstrůvek a barový pult v jednom, autor: designforliving

Chytré umístění dřezu

U kuchyňské linky často přemýšlíte, kam se dřezem, kde se bude nejlépe vyjímat tak, aby byl stále při ruce. Nejjednodušší variantou tedy je, umístit jej na ostrůvek spolu s dalšími mycími pomůckami a utěrkami, které vám tak nebudou zbytečně překážet.

Chytré umístění umyvadla, autor: mattporterChytré umístění umyvadla, autor: mattporter

Pohodlné vaření

A na závěr je zde možnost poslední a to ostrůvek jakožto varná plocha. Vsaďte na minimalistický design a stylovou digestoř, která se zároveň postará o dokonalý doplněk místnosti.

Ostrůvek v kombinaci se sporákem a digestoří, autor: designforlivingOstrůvek v kombinaci se sporákem a digestoří, autor: designforliving

Článek Kuchyně s ostrůvkem vždy praktické a stylové byl publikován 28. dubna 2013 v 18.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...