Matrace nejen pro dobrý spánek

Tagy:  matrace, zdravotní matrace, pružinové matrace, latexové matrace, lamelové rošty, BIO matrace, matrace ze studené pěny, spánek, spaní, postel

Matrace nejen pro dobrý spánek

Mezi nejpopulárnější české výrobce matrací patří Tropico Plus! Zabývají se nejen výrobou samotných matrací, ale také roštů a celou řadu dalších doplňků pro klidný a pohodlný spánek.

Matrace Tropico

Existuje hned několik typů matrací, které Tropico vyrábějí. Patří mezi ně např. matrace ze studené pěny, z BIO pěny, latexové matrace, pružinové matrace, zdravotní matrace atd. Které máte nejraději vy?

Matrace Fox 1+1Matrace Fox 1+1
Matrace Xena TrioMatrace Xena Trio

Matrace ze studené pěny

Jádro matrací tvoří velice kvalitní elastická HR pěna tzv. studená pěna. Taková matrace snižuje riziko proleženin u lidí upoutaných na lůžko. Studená pěna je elastická a má dlouhou životnost, dokonale se přizpůsobí jakékoliv váhové kategorii.
Luxusní matrací nejen pro jedince, ale i pro páry je matrace Queen Hard. Středně tuhá matrace je oblíbená nejen u partnerů, žen a dorostenců, ale také u dětí. Výhodou matrace je také snímatelný, dělitelný a pratelný povrh. Dá se uložit jak na pevnou desku, tak na lamelový rošt a co se týče doporučené nosnosti, dosahuje do 130 kg.

BIO matrace

Matrace z BIO pěny jsou vyrobeny podobně jako předchozí druh matrací, avšak k výrobě se využívají přírodní oleje místo ropy. BIO pěna má dokonalý vliv na výsledné vlastnosti matrací. Jsou vysoce elastické, snižuje se tlaková deformace a zvyšuje se odrazová pružnost.

Matrace Aroma ViscoMatrace Aroma Visco

Latexové matrace

Latexové matrace jsou vyrobeny tak, aby vykazovaly zcela antialergické vlastnosti. K dostání je hned několik typů, které se liší hlavně výškou jádra, počtem anatomických zón a provedením. Tento druh matrací je nutno uložit na prodyšný podklad – lamelový rošt, a pokud vlastníte matraci s vyšším jádrem, lze uložit i na laťkový rošt.
Tropico Plus nabízí např. matraci Klára Ambiente, která je vysoce kvalitní s ortopedickými a antialergickými vlastnostmi. V případě, že matraci umístíte na polohovatelný lamelový rošt, zvýší se její užitná hodnota. Potah matrace je také snímatelný, pratelný a prodyšný.

Pružinové matrace

Jsou velice oblíbené a dají se využít např. i v prostorách s vlhčím ovzduším. Je vhodné je umístit na pevnou desku nebo pevné lamelové rošty. Důrazně se nedoporučuje ukládat pružinové matrace na polohovací rošty, které by je zničily.

Rošty k matracím

K tomu, abyste docílili opravdu kvalitního, a pohodlného spánku potřebujete nejen vysoce kvalitní a komfortní matraci, ale také rošty, které hrají velkou roli. Rošty se totiž postarají o to, aby zlepšili ortopedické vlastnosti matrace, prodyšnost a životnost matrace.

Uvidíte, že s matracemi od Tropico Plus budete více než spokojeni!

Článek Matrace nejen pro dobrý spánek byl publikován 21. listopadu 2012 v 16.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...