Moderní trouby se čistí samy

Tagy:  horkovzdušné trouby, trouby s pyrolýzou, pyrolytické trouby, samočistící trouby

Sponzorované odkazy:

Moderní trouby se čistí samy

Každá hospodyňka je ráda, když jí kuchyňské spotřebiče usnadní práci v kuchyni a to nejen při přípravě pokrmů. Moderní kuchyně vybavené těmi nejnovějšími typy spotřebičů už se neobejdou bez kvalitní myčky, varné desky, nejlépe indukční, a samozřejmě kvalitní horkovzdušné trouby. Jaké jsou ty nejnovější typy, které vám usnadní nejen přípravu pokrmů, ale také se snadno udržují?

Horkovzdušné trouby jsou dnes běžné

Dnešní kuchyně už se standardně vybavují horkovzdušnými troubami, ve kterých můžete péct několik jídel najednou, cukroví či moučníky za použití více plechů současně, nebo je použít na sušení hub či bylinek. Do designu kuchyně nejlépe zapadnou vestavěné modely. Mnohé jsou opatřeny řadou funkcí, které při běžném provozu ani nemáte šanci využívat. Nejtěžší však bývá pro majitelku trouby její údržba a čištění, kdy za pomoci speciálních chemických prostředků se dá do vytrvalého a dlouhodobého drhnutí připálených zbytků jídel.

horkovzdušná trouba – foto: www.vseovareni.czhorkovzdušná trouba – foto: www.vseovareni.cz

Pyrolytické trouby mají samočistící schopnosti

Nejmodernější horkovzdušné trouby jsou vybaveny tzv. pyrolýzou, což je schopnost samočištění. Jejich vnitřní stěny jsou obloženy panely, či vložkami ze speciálního mikroporézního smaltu, který má schopnost absorbovat na svém povrchu nečistoty vznikající při pečení. Za vysokých teplot v rozmezí od 300 do 600 stupňů se pak tyto nečistoty změní v jakýsi prach, který se z povrchu po zchladnutí na vlažnou teplotu jednoduše setře. Usazené zbytky a nečistoty se prostě vypálí horkým vzduchem. Pyrolytické trouby jsou bezpečné úplně stejně jako jiné. Při zapnutí funkce pyrolytického čištění se totiž jejich dvířka automaticky uzamknou a je možné je otevřít, až když teplota uvnitř klesne na bezpečnou úroveň.

zbytky po pyrolýze se snadno setřou – foto: www.vseovareni.czzbytky po pyrolýze se snadno setřou – foto: www.vseovareni.cz

Trouby s funkcí pyrolýzy patří mezi ty dražší

Pokud zvažujete nákup pyrolytické trouby, počítejte s částkou v řádu desítek tisíc korun. Patří mezi ty nejdražší na trhu a nabízejí je různí výrobci renomovaných značek. Investice se však jistě vyplatí, protože vám ušetří spoustu drahého času, který byste jinak pravidelně vynakládali na nepříjemné čištění trouby klasické.

Článek Moderní trouby se čistí samy byl publikován 1. září 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...