Nová koupelna bez stavebních úprav

Tagy:  koupelna, koupelnový nábytek, doplňky do koupelny

Sponzorované odkazy:

Nová koupelna bez stavebních úprav

Bydlíte už pár let, jste se svým bydlením v podstatě spokojení, ale přece jen byste rádi změnili pár okoukaných věcí, které už vám zevšednily. I koupelna se dá proměnit, aniž bychom museli přikročit ke stavebním úpravám a bourat stávající obklady a vanu. Stačí pár nových doplňků, vyměnit starý nábytek z lamina a nerezové drátěné poličky za dřevěné, přidat nové textilie a koupelna je jako nová.

Doplňky dávají koupelně šmrnc

Koupelnové doplňky dotváří celkový styl a charakter koupelny. Někdo dává přednost jednoduchému minimalismu, jiný futuristickým tvarům nebo modernímu designu, další upřednostní koupelnové doplňky ve stylu retro. Doplňky do koupelen z nerezu, plastů i skla jsou tradiční a má je v koupelně většina z nás. Lze však kombinovat i různé další materiály, např. druhy dřeva, které odolají vyšší vzdušné vlhkosti, keramiku, porcelán, různé pryskyřice nebo kámen či perleť. Nabídka současného trhu je opravdu bohatá a stačí si jen vybrat dle vašeho vkusu a finančních možností.

Koupelnový nábytek – účelový i designový

Vybavení koupelny nábytkem je především účelové a praktické, ale zároveň může být i krásné a lahodící oku. Koupelnový nábytek je nedílnou součástí každé dnešní koupelny a je třeba ho vybírat s ohledem na použité obklady a sanitární zařízení. Skříňky ušetří místo, uloží bezpečně potřebné prací a čistící prostředky stejně jako hygienické potřeby a kosmetiku. Ručníky a osušky je lépe mít uložené s ostatním prádlem mimo koupelnu kvůli vyšší vlhkosti vzduchu. Koš na použité prádlo a pračka pak bývají součástí většiny koupelen v bytech, kde není dost místa pro samostatnou prádelnu. Je vhodné zajistit jejich celkové zabudování do koupelnového nábytku, aby působily nenápadně. Důležitým detailem je i dostatečné koupelnové osvětlení zrcadla nad umyvadlem.

Změna detailů má zásadní efekt

I samotná výměna koupelnové soupravy – mýdlenky, kelímků na zubní kartáčky, dávkovače na mýdlo – a poliček, příp. osvětlení nad umyvadlem, je drobným, ale přesto velmi zásadním krokem k jiné, nové koupelně. Všední detaily, se kterými přicházíme do každodenního kontaktu, nám budou připadat nové a zajímavé. Nebojte se také vyměnit barevnost textilií, předložky před vanou či sprchovým koutem, ručníků a osušek a jít do kontrastu s použitými obklady. V modré koupelně nemusí viset jen modrobílé textilie, dobře vypadá i žlutá nebo různé odstíny červené. Do zelené se nebojte pověsit fialovou nebo žlutou či oranžovou, béžová či krémová koupelna snese ručníky všech barev – nebojte se experimentovat, možná budete výsledkem sami mile překvapeni. Zdroj obrázků: www.vigour-info.cz

Článek Nová koupelna bez stavebních úprav byl publikován 1. července 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...