Koupelny ve stylu ART DECO

Tagy:  art deco, styl, koupelna, interiér, nábytek, koupelnový nábytek, dekorace, dekorace do koupelny, koupelnové dekorace, textil, textilie, bytové textilie, koupelnové textilie

Sponzorované odkazy:

Koupelny ve stylu ART DECO

ART DECO je označení pro umělecký styl, jehož počátky se datují do roku 1920, kdy se poprvé objevil v Paříži. V současném světě se tento pojem pojí s vysokou elegancí, funkčností, moderními prvky, ale i něžným či romantickým půvabem.

ART DECO je velmi oblíbený styl pojící se s výzdobou interiéru, zejména koupelny. Široká nabídka prvků ve stylu ART DECO umožňuje vyzdobit si prostor dle vlastních představ a navodit tak nezapomenutelnou, téměř až totožnou atmosféru dávných dob.

Koupelny ve stylu ART DECO jsou vybaveny nejčastěji lesklým nábytkem v minimalistickém pojetí, ovšem luxusního stylu. Odrážejí se zde prvky několika směrů, kterými jsou např. období recese, kubismu nebo futurismu.

Příměs modernismu směru ART DECO pouze svědčí, prostor je více otevřený, méně zatěžkávaný těžkým a uzavřeným nábytkem. Při pohledu na koupelny zařízeny ve stylu tohoto směru, ucítíme určitou vůni a dýchatelnost, prostor je svěží a „živý“. Všechno se leskne a třpytí, všude je čisto.

Atmosféru celého prostoru vkusně doplňují dekorace, které se jak jinak musí nést taktéž v udaném směru. K unikátnosti přispívají zejména různé skleněné lahvičky, obzvláště pak ty, které jsou zakončenu kuličkovým uzávěrem. Také koupelnové textilie musí působit věrohodně, používají se tedy jednobarevné, nejlépe jemně vyšívané ručníky a osušky.

Obzvláště oblíbené jsou květiny, samozřejmostí jsou květiny živé – řezané, usazené do kovových nádob (kbelíčků, konvic, apod.).

ART DECO je tedy styl, který nesvědčí všem, jeho krása musí být uživatelem objevena a osvojena. Jedině tak totiž může krása interiéru vyniknout.

jednoduchost, přehlednost, čistotajednoduchost, přehlednost, čistota
styl ART DECO je velmi oblíbenýstyl ART DECO je velmi oblíbený
barevná nenápadnostbarevná nenápadnost

zdroj: http://www.digsdigs.com

Článek Koupelny ve stylu ART DECO byl publikován 17. června 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...