Provokativní nábytek Degera Cengize

Tagy:  židle, židlička, nábytek, dekorace, design, interiérový nábytek, zahradní nábytek, zahrada, mobilní zahrada, tráva, sedací nábytek, atypický nábytek, moderní nábytek, trakař, vozík

Sponzorované odkazy:

Provokativní nábytek Degera Cengize

Nevšedně pojaté zpracování interiérového nábytku pochází z dílny kreativního designéra, Degera Cengize. Jeho kaktusová židle a travní trakař nepříliš vybízejí k pohodlnému a bezpečnému usednutí.

Travní trakař je alternativou mobilní zahrady, se smyslem ulehnout do trávy a sledovat mraky nad hlavou. Zapomenout na okolní chaos v městských centrech a oddávat se tak příjemných chvilkám stráveným pod širým nebem.

Trakař je k dostání za 1500 amerických dolarů, v ceně je zahrnuto i travní semeno, osázet však lze i bylinkami.

Druhým, velmi vydařeným dílkem, ze série nebezpečně vypadajícího nábytku, je kaktusová židle, která disponuje velmi provokativním designem.

Kaktusová židle má za úkol i psychologický pohled na vnímání uživatele, zkoumá, jak ovlivní vizuální podoba potřeba uživatelů. Přítomnost velkého kaktusu vyvolává emocionální odezvu, krátkodobě působí jako nepříjemný vjem, jenž je vyvážený velkou výzvou k usednutí.

Ačkoli uživatel ví, že kaktus je za sklem a nehrozí žádná skutečná hrozba, k mírnému zaváhání usednutí snad dojde u každého uživatele. Židle je vyrobena z kvalitního a silného plexiskla, součástí balení je i kaktus a dekorativní kameny. Židle je k odstání za 3000 amerických dolarů, v nabídce limitované edici.

jen tak si ulehnout do trávyjen tak si ulehnout do trávy
pozor, „píchá“pozor, „píchá“

zdroj: http://www.outdoorzgallery.com

Článek Provokativní nábytek Degera Cengize byl publikován 5. června 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...