Zest Chair – židle Nancy Chu

Tagy:  židle, nábytek, sedací nábytek, plechová židle, židle z plechu, interiér, interiérový nábytek, jídelní židle, zahradní židle

Sponzorované odkazy:

Zest Chair – židle Nancy Chu

Židle je nedílnou součástí každého moderního interiéru, která splňuje především praktickou stránku věci. Nejčastěji se v našich domovech vyskytují židle jídelní, popř. židle v podobě stoliček, jako doplňkový interiérový nábytek.

Spojení designu s uměním a praktickým řešení je mnohdy až mistrovský kousek, ne vždy se dílo podaří tak, jak by mělo. To ovšem není případ židle Zest, ta se povýšila na mistrovské dílo se všemi nej.

Autorkou židle Zest je studentka průmyslového designu University of Cincinnati, Nancy Chu. Židle zkoumá kontrast barev mezi tvrdými záhyby, které se doplňují měkkými křivkami. Čisté line působí dojmeme pevnost, zatímco oddělovací části povrchu židle vypadají laxně, ohebně a nepevně. Ovšem to je pouhý optický klam.

Židle Zest dokazuje, že rovnováhy lze velmi snadno dosáhnout mezi formou a funkcí. Jednoduše lehká židle bez područek vystihuje také barevné ztvárnění s kontrastem mezi bílou a oranžovou.

Pro někoho může být plechová židle maximálním designovým výtvorem, pro jiné obyčejným nábytkem zapadajícím v davu ostatních. Ovšem jedno je jasné, zajímavý design tkvící v neobyčejném ohybu umožňuje židli Zest prosadit svoje ego.

netradiční barevná kombinacenetradiční barevná kombinace
měkké křivky v kombinaci s otrými hranamiměkké křivky v kombinaci s otrými hranami

zdroj: http://www.luuux.com/…ir-nancy-chu

Článek Zest Chair – židle Nancy Chu byl publikován 9. února 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...