Funkční kuchyně: jedině se spíží

Tagy:  spíž, komora, komůrka, skladovací prostor, úložný prostor, potraviny, kuchyně, skříň, potravinová skříň

Sponzorované odkazy:

Funkční kuchyně: jedině se spíží

V závislosti na velikosti vaší kuchyně závisí skladovací prostor, který je pro tuto část domu nejpřínosnějším prvkem. Spíž patří k funkčnímu prostředí, jenž nám usnadní práci, šetří místem a nabízí ideální volbu organizační složky kuchyně.

V každé kuchyni nebo obytném prostoru lze najít místo, které by ideálně sloužilo jako funkční spíž. Stačí důkladně popřemýšlet o tom, jak bychom měli přeorganizovat prostor, jenž by nám poté nabídl plnohodnotný úložný prostor.

Ve většině případech je nutné vyčlenit předměty, které do kuchyně nepatří a jenž jsou v kuchyni umístěny. Zbytečné police, poličky nebo regály, na kterých se hromadí prach, můžeme nahradit kompletním systémem.

Ideální volbou je samostatná místnost, tedy schovaná za dveřmi, ve které můžeme skladovat vše potřebné. Takovou místnost bychom měli maximálně využít. Tomu nejlépe odpovídají jednoduché police, které zaplní stěnu od podlahy ke stropu. Obyčejné regály nám nabízejí maximum místa pro ukládání potravin, nádobí či kuchyňských textilií.

Pokud je samostatná místnost miniaturních rozměrů, nabízí se otázky vyjmutí dveří a možnosti odstranění příček. Tím získáme maximum prostoru a originální řešení kuchyňského designu.

V kuchyních stísněného prostoru můžeme maximálně využít stěny, které vybavíme jednoduchým úložným systémem polic. Ideální volbou jsou také potravinové skříně, které však zaberou více prosotru.

plnohodnotná kuchyně musí disponovat dostatečným úložným prosotremplnohodnotná kuchyně musí disponovat dostatečným úložným prosotrem
možností výstavby a řešení spíží je nekonečná řadamožností výstavby a řešení spíží je nekonečná řada

zdroj: http://freshome.com/…tchen-pantry

Článek Funkční kuchyně: jedině se spíží byl publikován 28. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...