Dominanta zrcadel

Tagy:  zrcadlo, zrcadla, skleněná zrcadla, moderní, moderní zracadla, zrcadla do interiéru, interiér, vybavení interiéru

Sponzorované odkazy:

Dominanta zrcadel

Správně zvolený typ zrcadla dokáže velmi významně proměnit interiér, a to nejen designově, ale i opticky. Zrcadlo nám umožňuje prostor prosvětlit, zvětšit, nabídnout výrazný a dominantní prvek daného prostoru.

Se zrcadli se nejčastěji setkáváme v koupelnách, šatnách a předsíních, ovšem v prostorových interiérech nechybějí ani v halách či obývacích místnostech, které bývají spojeny s jídelnou či kuchyní.

Zrcadla představují skvělou iluzi především zvětšení prostoru, jelikož dokáží vytvořit světlo a prostorou kompatibilitu. Nedostatek prostoru se řeší především v koupelnách, ideální je umístit do koupelny velké zrcadlo, ve kterém se zobrazí celá postava.

Dynamická změna díky velkoformátovým zrcadlům může nastat i v pokojích s nízkými stropy, jenž působí stísněně. V takových místnostech je dobré umístit velká zrcadla, která začínají u podlahy a končí cca v úrovni lidské celkové postavy. Pokud do pokoje umístíme zrcadlo ve velikosti od podlahy ke stropu, nastane v prostoru velká dynamická změna, která pokoj promění v harmonický prostor.

Tmavé zdi lze velice jednoduše prosvětlit právě díky zrcadlům, které odrážejí světlo a tmavou barvu příjemně vyrovnávají.

Další výrazné oživení prostoru můžeme dosáhnout díky multifunkčního řešení – zrcadlo jako součást šatní skříně. V této podobě dochází k optickému klamu v podobě rozšíření místnosti.

Triků, nápadů a návodů na dosažení elegance prostoru díky zrcadlům je celá řada, inspirovat se můžete například naší fotogalerií.

Zdroj: http://freshome.com/…sing-mirrors

Článek Dominanta zrcadel byl publikován 20. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...