Koberce inspirované venkovem a farmou

Tagy:  koberec, koberce, kusové koberce, koberečky, atypické koberce, neobvyklé koberce, interiérové koberce, bytové textilie

Sponzorované odkazy:

Koberce inspirované venkovem a farmou

Kusové koberce jsou nejen designovou lahůdkou interiéru, ale také praktickou stránkou našich domovů. Dle použití dokáží plnit svoji hlavní roli, která může být dle jednotlivých uživatelů různorodá.

Někteří si kusový koberec pořizují za účelem estetického zvýraznění prostoru, jiní jako teplo pod nohy, někteří pro děti do dětských pokojů. Ať už je důvod přítomnosti kusových koberců v interiéru jakýkoliv, při správném výběru dokáže koberec dodat prostoru nový rozměr.

Floriana Puchem, autor koberce LANDCARPET, jehož inspirovala příroda se při svém díle nechal inspirovat venkovskou farmou. 1800 × 1200mm, to jsou rozměry koberce vyrobeného ze 100 % čisté vlny pocházející z Nového Zélandu.

Na první pohled působí série farmářských koberců jako abstraktní moderní umění, v podobě obrazu. Moderní umění to samozřejmě je, zahrnuje v sobě prvky snoubících se kultur a stylu vycházející z Evropy, pokračující přes Ameriku a konče až v Africe. Každý model je inspirovaný regionálními přístupem k zemědělství, z hlediska pěstování potravin a využívání orné půdy.

Složení obrazců je navrženo tak, aby přibližně dokázaly odrážet podobu z ptačí perspektivy nebo leteckého pohledu. Tomuto odpovídá i vzorové uskupení a celkový styl koberce včetně barevného složení, které charakterizuje přírodu dané země.

výhled téměř jako z letadlavýhled téměř jako z letadla
venkov na dosah ruky nebo nohyvenkov na dosah ruky nebo nohy

Zdroj: http://www.florianpucher.com

Článek Koberce inspirované venkovem a farmou byl publikován 9. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...