Koberec v duchu prastarých tradic

Tagy:  koberec, koberce, kusové koberce, koberečky, atypické koberce, neobvyklé koberce, mashup, carpet

Sponzorované odkazy:

Koberec v duchu prastarých tradic

Koberce a koberečky patří k nepostradatelným bytovým textiliím, které zdobily, zdobí a zajisté ještě dlouhou dobu zdobit budou všechny interiéry. Ať už dáváte přednost kusovému nebo velkoprostorovému koberci, vždy vybíráte podle vkusu a snoubení s daným prostředím.

Na trhu je doslova kobercová záplava, vybírat můžeme ze široké škály barev, vzorů, materiálu a stylu provedení. V poslední době se do našich domovů vracejí vzory v podobě prastarých tradic.

Jedním za takových modelů je i koberec MashUp, navržený Evou Langhans a Thomasem Follnerem. Prémiový koberec MashUp je přizpůsoben nadčasovému odvolání orientálního koberce pro 21. století. Jeho design se vyznačuje opotřebováním a robustností orientálního koberce ve sofistikovaném patchwork provedení.

MashUp koberce představují ideální spojení moderní estetiky s důrazem na detail a klasické, poctivé řemeslo. Koberce s nádechem orientální vůně představují v moderních interiérech vzdálenou ozvěnu minulosti s heslem „Pokud chcete těžit z budoucnosti, musíte respektovat minulost“.

Každý kus je originálem, jelikož koberce MashUp jsou ručně zpracovávané. Jednotlivá vlákna jsou zpracována do základu různými metodami, čímž vznikne sofistikovaný patchwork.

snoubení ultra moderny s orientemsnoubení ultra moderny s orientem
krása ruční prácekrása ruční práce
MashUp – moderní koberec s duchem prastarého orientuMashUp – moderní koberec s duchem prastarého orientu

Zdroj: http://design-milk.com/the-mashup

Článek Koberec v duchu prastarých tradic byl publikován 12. května 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...