Povlečení pro vaši postel

Tagy:  postel, ložnice, interiér, satén, bavlna, len, hedvábí

Sponzorované odkazy:

Povlečení pro vaši postel

Povlečení vybíráme nejen aby se nám líbilo, ale především aby dobře a dlouho sloužilo. Ložní prádlo by mělo korespondovat s interiérem ložnice a především by nám mělo pomoci k příjemnému a kvalitnímu spánku.

Prohlédněte si etiketu

Povlečení vybíráme nejen podle toho jak vypadá a jaké je na dotek ale dobrým nápadem je také zkontrolovat, odkud pochází. V posteli trávíme zhruba třetinu života, proto bychom měli i při nákupu ložního prádla dbát na kvalitu. Raději dáme přednost výrobkům pocházejícím z EU či USA, kde máme jistotu že byly vyrobeny pod přísnými normami a neobsahují škodlivá barviva a jiné chemikálie.

Zorientujte se v materiálech

Na šití povlečení jsou používány nejrůznější materiály, což ovlivňuje vlastnosti toho kterého konkrétního kusu. Klasické bavlněné povlečení je příjemné na dotek a nevyžaduje žádnou speciální péči. Lze jej normálně prát, nevýhodou je nutnost žehlení. Tomu se vyhneme pořízením krepového bavlněného povlečení, které stačí nechat volně uschnout. Mezi jeho výhody patří skvělá savá schopnost. Povlečení ze lnu postupně měkne a získává daleko příjemnější charakter, než má na počátku. Flanelové povlečení dlouho vydrží a na pokožku působí příjemně hřejivě. Hedvábné povlečení je luxusní v závislosti na kvalitě použitého hedvábí. Je jemné a lehké a dlouho nám bude skvěle sloužit. Povlečení vyrobené ze saténu je kapitolou samo pro sebe. Příjemně chladí, je jemné na dotek a také nádherně vypadá. Nevýhodou může být náchylnost k poškození, především snadné zatrhávání vláken. Praktická je nemačkavá forma saténu, která více vydrží a projevuje se také vyšším leskem.

S výrazným vzorem, autor: IkeaS výrazným vzorem, autor: Ikea

Vzhled povlečení

Podobně jako oblečení se módními trendy řídí prakticky vše, co okolo sebe máme. Jinak tomu není ani u povlečení, kterému v současnosti vévodí spíše jemné vzory v pastelových barvách, či naopak výrazné syté barvy bez vzoru. Saténové povlečení vyniká svým leskem a hodí se do moderního interiéru. Barvu povlečení je vhodně vybírat podle odstínů použitých v ložnici. Vévodí-li zařízení pokoje i koberci neutrální odstíny, můžeme zvolit i výrazně barevné povlečení, které dodá interiéru na zvláštnosti. S kombinacemi více výrazných odstínů není moc dobré si hrát.

Článek Povlečení pro vaši postel byl publikován 21. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...