Letní trendy v oblasti bydlení

Sponzorované odkazy:

Letní trendy v oblasti bydlení

Chcete si letos v létě místo odpočinku předělat bydlení k obrazu svému? Pak vás jistě zajímá, jaké jsou trendy, které letošní léto hýbou světem nejen interiérového designu a dekorací. My jsme vám nejžhavější trendy letošního léta sepsali do dnešního článku.

Venkovní kuchyně

Začneme spíše exteriérovou záležitostí. Díky tomu, že většinu léta trávíme spíše venku než uvnitř, nemůže ve výčtu letních trendů chybět netradičně zařízená venkovní kuchyně, kterou vám budou závidět všechny návštěvy. Je jedno, zda si svou venkovní kuchyni zařídíte v přístavku, či pod pergolou, ale měla by být spojením zahrady a vašeho interiéru. Nepatrné hranice mezi přírodou a domovem, to je pro letošní venkovní kuchyni to pravé. Opět vládne ratan, a tak volba materiálu pro posezení je jasná. Design vaší venkovní kuchyně necháme na vašem vkusu, ale neměly by chybět vzdušné záclonky, lehoučké závěsy, krásné podsedáky, stylové utěrky a zajisté dokonalý gril a pevné skříňky, kterým nebude vadit vlhko.

I pod pergolou si letos zařiďte ušák, který bude vhodnou volbou pro dokonalou relaxaci pro večerní čtení knihy, či popíjení zasloužené skleny vína poté, co dokončíte práce na zahradě.

U venkovního i interiérového nábytku se nebojte netradičních hravých vzorů – květiny, geometrické tvary, zajímavé barvy, které dodají radost a energii. Inspirujte se dětmi, radostí a letní atmosférou. Nábytek by měl být tradičně dřevěný, nejlépe vyrobený z masivu, v přírodních tónech, které budou kontrastovat s barevným čalouněním a dekoracemi.

Na verandu se nebojte umístit venkovní kovanou lavičku, naopak si klidně nastěhujte čalouněné křeslo pod pergolu, experimentujte s umístěním nábytku, volte netradiční umístění. Už dávno jsou out sedací soupravy přiléhající ke zdi. Umístěte je do prostoru, překvapte sebe i návštěvy.

Stále jsou in interiéry zařízené ve stylu tichého luxusu, který sice povoluje více prvků, než minimalismus, ale i u tohoto stylu platí staré známé pořekadlo o tom, že méně je více.

Na zahradu se vrací vodní prvky – jezírka, fontánky, rybníčky. I v interiéru si můžete zařídit fontánku, která nejenže zvlhčí vzduch v zimních měsících, ale také bude zajímavou dekorací.

Článek Letní trendy v oblasti bydlení byl publikován 6. července 2024 v 07.00 v rubrice Dům a Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...