Podzimní trendy v interiérech

Tagy:  interiér, podzimní trendy, bydlení, byt, dům, nábytek, dekorace

Sponzorované odkazy:

Podzimní trendy v interiérech

Stejně jako se každou sezónu mění móda a líčení, i design podléhá nejnovějším trendům. Interiér je třeba čas od času lehce pozměnit, abyste se ve svém vlastním bytě či domě nezačali nudit. Nechte se inspirovat podzimem a vsaďte na aktuální trendy, které jsou hřejivé a nadčasové, čili budou neuvěřitelně IN i v jarních a letních měsících.

Jaké barvy zvolit?

Když se řekne podzim, můžeme si představit mnoho odstínů, neboť právě toto roční období má dvě tváře. Jednu, která se pyšní barevným listím, sluníčkem a teplými barvami jako je okrová, oranžová či červená a pak je zde druhá strana, které dominuje především šedá či khaki zelená. Ať už preferujete teplejší odstíny či naopak ty studenější, v interiéru si své místo najdou obě varianty. Pozor ale dejte, abyste je nekombinovali spolu, vše by pro dokonalý efekt mělo zůstat tón v tónu.

Vsaďte na přírodní materiály, autor: Jeremy Levine DesignVsaďte na přírodní materiály, autor: Jeremy Levine Design

Vyměňte tapety

Možná byste nevěřili, jakou změnu v místnosti dokáže udělat obyčejná tapeta. Pokud vaši stěnu aktuálně zdobí asymetrické vzory či nápisy, vyměňte je za květy, listy či abstraktní motivy v podzimních odstínech, které celkovému interiéru dodají neuvěřitelný šmrnc. Výhodou tapet je fakt, že se snadno aplikují a nejsou drahé. Pokud se vám do lepení tapety přeci jen nechce, pořiďte si samolepky na zeď, které během minuty nalepíte a stejně tak jednoduše je ze stěny zase sundáte. Proměna interiéru prostě nemůže být snazší.

Přírodní motivy v hlavní roli

Zatímco v letních měsících jsou v kurzu křiklavé odstíny, neonové aplikace, svítiví nábytek, kreativní lustry a především materiály jako je sklo a plast, na podzim je tomu přesně naopak. Zbavte se veškerých nepřirozených dekorací a raději si pořiďte klasické dřevo, kamenné obložení a živé květiny. Přirozeně vypadající interiér ve Skandinávském či rustikálním stylu nikdy neomrzí, proto je pro každou místnost ideálním řešením.

Vzhůru do antiku

A pokud nechcete za změnu interiéru utratit tisíce korun, vydejte se bez obav do antikvariátu, kde objevíte neuvěřitelně stylové kousky za pár korun. K podzimu a přírodním motivům také patří starožitnosti, proto se jich nemusíte bát.

V kurzu jsou teplé odstíny, ale také šedivá, autor: karen.tkrV kurzu jsou teplé odstíny, ale také šedivá, autor: karen.tkr

Článek Podzimní trendy v interiérech byl publikován 25. září 2013 v 12.00 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...