Letní kuchyně aneb stylové letní stolování

Tagy:  letní kuchyň, vaření venku, venkovní kuchyň, krby, pece

Sponzorované odkazy:

Letní kuchyně aneb stylové letní stolování

Pro ty, kdo si dopřávají komfortu bydlení v rodinném domku se zahradou, přinášíme typ na dokonalé využití zahrady pro vaření a přípravu jídla. Stavba letních kuchyní pod širým nebem je hitem posledních let. Venkovní kuchyň vám umožňuje strávit přípravu letního občerstvení v příjemném prostředí vaší krásné zahrady, s přáteli či rodinou a udělat z vaření společenský rituál, zábavu a potěšení přinášející spoustu radosti. Na přípravě jídla se mohou navíc podílet všichni společně.

zdroj: living.czzdroj: living.cz

Venkovní kuchyň jako místo setkávání

Už vám nestačí občasné grilování se sousedy? Máte častěji v domě větší společnost a tak připravujete jídlo pro spoustu lidí? Je vám líto, že trávíte hodně času zavření doma v kuchyni nad chystáním pohoštění, zatímco ostatní se venku baví? Pak je nejvyšší čas pustit se do stavby letní kuchyně – s pecí, udírnou, krbem, s vestavěným pečícím kamenem pro zdravé grilování, zkrátka se vším, co si jen dovedete pro přípravu letního jídla představit. Jistě přitom oceníte, že vaříte na čerstvém vzduchu a vyhnete se přetopené kuchyni plné výparů.

zdroj:mimibazar.czzdroj:mimibazar.cz

Letní vaření každému na míru

Někdo využije verandy či zimní zahrady a jen si ji dovybaví kuchyňským koutem navazujícím na rozvody vody a elektřiny v domě. Jiný si postaví v rohu zahrady pergolu nebo přístřešek s pecí, krbem či udírnou a při venkovním vaření se spokojí pouze s přírodními zdroji energie. K tomu se výborně hodí přestavba stodoly či kůlny nebo hospodářského stavení, které se u starších domů a venkovských chalup často nacházejí. V každém případě by zařízení letní kuchyně mělo být postaveno z materiálů, které nepodléhají nepříznivým povětrnostním podmínkám. Ideální je zděná kuchyňská linka s vyzděným korpusem skříněk, cihlová pícka pro přípravu pizzy a pečiva, udírna s kouřovodem odvedeným mimo přistavené stolování, případně otevřené ohniště s grilovacím kamenem nebo krb. Další možností je žulový kámen zazdít přímo do pece nebo nad kamna, ze kterých je vývod do udírny – na kameni tak můžeme opékat a přitom se nám vedle z jednoho zdroje tepla udí maso. Kuchyň může být vybavena i základními spotřebiči, které lze snadno odpojit a na zimu uklidit pod střechu domu. Na venkovní kuchyň samozřejmě navazuje co největší stůl pro hodně hostů a příjemné posezení, to vše pod střechou, aby se dalo venku pobývat i za deště.

foto:archiv firmy Krby Kobrfoto:archiv firmy Krby Kobr

Na chatě či chalupě také nemusíte vařit zavření v kuchyni uvnitř domku. Zajímavým řešením je posuvná otevírací stěna, sousedící s verandou, kde stojí stůl a posezení. Ta lze v případě potřeby zavřít a z kuchyně se znovu stane součást domku.

Každý si už dnes jistě najde způsob, kterým vyřeší své letní vaření přesně podle svých potřeb a představ. zdroj: living.czzdroj: living.cz

Článek Letní kuchyně aneb stylové letní stolování byl publikován 20. června 2012 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...