Křehký trend, anebo must-have? Skleněný nábytek!

Sponzorované odkazy:

Křehký trend, anebo must-have? Skleněný nábytek!

Skleněný nábytek do obývacího pokoje je oblíbenou volbou mnoha majitelů domů. Sklo lze použít v jakékoli místnosti v domě, včetně jídelního koutu. Sklo poskytuje možnost pohrát si se světlem a barvami, což vám jiné typy nábytku nedovolí. Skleněný nábytek do obývacího pokoje má však také své nevýhody.

V našich končinách mají skleněné konferenční stolky stále pachuť něčeho, co patří dávnému „komunistickému“ stylu bydlení, kdy všechny obývací pokoje byly podobné jako vejce vejci. Pojďme se spolu podívat na výhody a nevýhody skleněného nábytku, abyste věděli, zda je skleněný nábytek něco, do čeho budete investovat, anebo jej s klidem necháte vystavený v obchodě.

Výhody skleněného nábytku

Skleněný nábytek má mnoho vizuálních výhod. Skleněný nábytek často vyzařuje vysokou úroveň elegance, luxusu a sofistikovanosti, navíc vypadá skvěle v moderních a současných domácnostech, ale i v konferenčních místnostech velkých nadnárodních společností. Sklo má také jedinečnou schopnost vylepšit vzhled jiných materiálů, které skleněný nábytek doplňují, jako je dřevo, kov nebo mramor. Sklo také vytváří iluzi prostorností, díky své průhlednosti a distribuci světla. Chcete-li vzdušný prostor, zvolte skleněný nábytek a zrcadla.

Nevýhody nábytku ze skla

Největší nevýhodou skleněného nábytku je, že může být náročné udržovat jej v čistotě. Otisky prstů a šmouhy jsou jednoduše všude, máte-li malé děti, domácí mazlíčky a časté návštěvy, skleněnému konferenčnímu, či jídelnímu stolu se vyhněte obloukem, jinak se stanete otrokem jeho čištění. Navíc je skleněný nábytek je náchylný k poškrábání. I když se skleněné stoly vyrábí z tvrzeného materiálu, je zde celkem velká pravděpodobnost, že se skleněný nábytek rozbije a způsobí úraz. Stačí k tomu opravdu málo – děti, které se budou strkat na pohovce, jedno strčí do druhého a neštěstí je na světě.

Skleněné stoly do obývacího pokoje

Skleněné stoly do obývacího pokoje jsou skvělé pro elegantní vzhled, díky materiálu pod skleněným stolkem neschraňujte nepřečtené časopisy a použité hrníčky. Naopak velice působivě vypadají zajímavé dekorace, které díky sklu lépe vyniknou.

Velice často jsou nyní k vidění skleněné stolky z tmavého skla, které však ztrácí výhodu průhlednosti, třpyt a záři jim můžete dodat pomocí vtipně vymyšleného osvětlení. Za mne osobně jsou tmavá skla příliš mdlá a smutná a do interiéru nepřináší žádnou přidanou hodnotu.

Skleněný nábytek do jídelny

Oblíbené jsou i skleněné jídelní stoly, ze kterých snadno utřete malé nehody, nebudete potřebovat ubrus, díky němuž by krása skleněného stolu zanikla. Problémem však pro někoho mohou být otisky prstů, mastné fleky a šmouhy. Je jen na vás, zda nutnost každodenního čištění vyváží jedinečnou krásu a eleganci skleněného stolu, na kterém každý servis vypadá tak nějak svátečněji.

Skleněné vitríny a knihovny

Dalším typem nábytku, který by bez skla nevyniknul, jsou beze sporu nejrůznější knihovny, skříňky a vitríny. Jejich výhodou je, že umožňují vystavení dekorací a knih, ale brání prachu a nečistotám, aby se usazovaly na vašich oblíbených sběratelských předmětech.

Článek Křehký trend, anebo must-have? Skleněný nábytek! byl publikován 13. února 2024 v 07.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...