Jaký nábytek na zahradu vydrží dlouhá léta a nebude stát balík?

Jaký nábytek na zahradu vydrží dlouhá léta a nebude stát balík?

Venkovní počasí nás v současné době začíná těšit svými příznivými teplotami a slunečním svitem. Přesně v této chvíli se lidé vrací na své zahrady, kde pěstují plodiny, relaxují a užívají si volné chvíle s rodinou. Nejspíše vám je jasné, že bez pořádného nábytku si příliš komfortu neužijete. Jaké řešení vychází nejlépe?

Zaměřte se na ratan

V dnešní době si lze vybírat z ohromného množství různých materiálů, přičemž mezi nejpopulárnější varianty patří klasický ratanový nábytek. Ten vás zaujme nejen příznivou cenou, nýbrž i spoustou dalších výhod. Jaké benefity vás potěší?

Díky lehké hmotnosti tohoto vybavení jej hravě zvládnou přenášet malé děti i staří lidé. Tato popínavá dřevina je velmi vhodná pro alergiky, jejichž kůže je citlivá na agresivní povrchy.

Ratanové křeslo možná vypadá na první pohled křehce, ale nenechte se zmást. Jeho mechanická odolnost a vysoká pružnost vám zajistí roky kvalitního pohodlí. Přece jen se jedná o jeden z nejpevnějších přírodních materiálů vůbec.

Pozor na vlhkost

Nejvýraznější nevýhodou ratanu je jeho náchylnost vůči přílišným vlhkostem. Pokud budete očekávat déšť, rozhodně veškerý nábytek schovejte pod střechu, případně jej alespoň přikryjte plachtou. Dlouhodobé působení vody se totiž projeví ve vzniku plísní a znatelném oslabení materiálu. Jedná se o jediný druh péče, který musíte danému vybavení věnovat (mimo občasného utření hadrem).

Vzhledem k rostoucí popularitě, s níž přichází ratanové sety, naleznete na současném trhu desítky dodavatelů. Ne všichni z nich vám však nabídnou opravdu ověřené produkty z pravé dřeviny. Chcete-li si dopřát maximální komfort a klid, navštivte internetové stránky e-shopu Avenberg. Ten se chlubí širokým výběrem solidního nábytku do venkovních prostor.

Článek Jaký nábytek na zahradu vydrží dlouhá léta a nebude stát balík? byl publikován 19. dubna 2023 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...