Jak si domů pozvat podzim?

Sponzorované odkazy:

Jak si domů pozvat podzim?

Pro bytové designéry je podzim nejoblíbenějším obdobím. Proč? Mají na výběr z opravdu široké palety podzimních barev od světle žluté, po okrovou, hnědou, červenou, oranžovou a bordó. Navíc lze interiér snadno změnit za pár korun tím, že místo kupovaných dekorací použijeme z lesů a luk přinesené přírodniny.

No řekněte sami, kdy jindy lze jít o víkendu na procházku, přinést si domů něco k jídlu (houby) a ještě si nasbírat barevné listy, kaštany, žaludy, bukvice, šišky, šípky a moci si vytvořit nejen ozdobu do vázy, ale třeba i na jídelní stůl. Vše bude voňavé, přírodní a ke všemu ÚPLNĚ ZDARMA!

S podzimem jsou spojené i oslavy jako jsou dušičky, či Halloween, který jedni milují a druzí nenávidí, protože prý jde o americký svátek. Opak je pravdou, protože Halloween byl původně keltským svátkem, tedy v podstatě od našich předků.

Podzimní klasika – dýně

Dýně, které jste si pečlivě vypěstovali na vaší zahrádce, nemusíte pojmout jako symbol Halloweenu, ale jako symbol úrodného roku a vaší sklizně. Tak jako tak se velké dýně, tak i maličké dýničky a tykvičky velice hodí do podzimních aranží. Už jenom díky jejich výrazné barvě, která dokáže rozzářit i listopadové pochmurné a upršené dny.

Abyste se doma na podzim zahřáli – nejen opravdu, ale i pocitově – vyzdobte si svůj příbytek podzimními barvami. Všechny jsou z rodiny teplých barev. Bordó vám připomene vynikající portské víno, či naše svatomartinské, hořčičná barva vám dodá lepší náladu a hnědá s okrovou vás obejmou. Hodit se vám budou hodit měkoučké polštářky a chlupaté, či pletené plédy, do kterých se budete moci zachumlat při čtení knížky, sledování televize, nebo když se o vás bude pokoušet podzimní viróza.

Myslete na náladové osvětlení

Podzimní doplňky by měly být hřejivé, lákat k odpočinku, určitě byste neměli na podzim zapomínat na nejrůznější LED světýlka a svíčky. Hodně svíček. Dny se nám krátí, máme méně a méně slunečního svitu, tak je na čase si doma zapálit svíčky, které budou malá sluníčka připomínat a navodí nám lepší náladu. Ne nadarmo se říká, že i umělé světlo a svíčky nám mohou pomoci v boji s podzimní depresí.

Vůně podzimu

Díky svíčkám se můžete začít věnovat i aromaterapii, nyní na podzim bude ideální si o ní něco přečíst, pořídit si aromalampu, jablečník, či lampu, ve které se rozpouští vonné voskové kostičky. Nahradit je můžete klasickými vonnými tyčinkami. Koupíte-li si dekorativní aromalampu, získáte vůni, světlo a navíc zajímavou dekoraci do bytu. Jen při tom myslete na bezpečnost a nenechávejte svíčky a aromalampy během používání bez dozoru.

Článek Jak si domů pozvat podzim? byl publikován 15. listopadu 2022 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...