Podzimní dekorace vykouzlí tu správnou atmosféru

Tagy:  podzim, podzimní dekorace, aranžmá, věnec, teplé barvy, ovoce, rostliny, přírodní materiály

Sponzorované odkazy:

Podzimní dekorace vykouzlí tu správnou atmosféru

Podzim je už dávno tady. Jeho ponurá nálada se tlačí do našich domovů, ať chceme, nebo ne. Můžeme proti ní ale úspěšně bojovat různými zbraněmi. A jednou z nich jsou také bytové dekorace. Vyzdobme si proto náš domov něčím, co nás bude nabíjet pozitivní energií.

Podzimní dekorace plné barev

Každému ročnímu období je přisouzena určitá barevná škála. Podzimní barvy jsou paradoxně veselé, většinou výrazné a nabité energií. Teplé tóny žluté, oranžové, červené i fialové, široká paleta hnědých odstínů, sem tam tmavě zelená, takové jsou podzimní barvy. Podzim je také charakteristický strukturami. Přesně z tohoto je patrné, že nám podzimní dekorace může interiér velmi oživit, do jisté míry nahradí teplé paprsky sluníčka, které nám tolik chybí.

Plody podzimu

Levnou a efektivní součástí dekorace jsou jistě podzimní plody. Od drobných bobulí přes kaštany po různé dýně a tykvičky. Všechny plody mají obvykle výrazné, hřejivé barvy a příjemné tvary. Jejich zpracování záleží už jen na naší fantazii a také na požadavku na trvanlivost dekorace. Mnohé z nich se dají usušit a domov tak mohou zdobit až do doby, kdy se je rozhodneme vyměnit za vánoční výzdobu. Nádherné budou však také v aranžmá vytvořeném z čerstvých rostlin a plodů, barvy tak budou výraznější, svěžejší, celá dekorace bude jednoduše „šťavnatější“.

Autor: dipfanAutor: dipfan

Podzimní věnce a květinová aranžmá

Snadnou cestou, jak vnést do našeho domova trochu podzimních barev, je třeba pořízení věnce. Ten si můžeme koupit už hotový, snadno se dá také vyrobit doma. Postačí nám k tomu základ z jakéhokoliv materiálu, ať už polystyrenový, proutěný či třeba mechový, a přírodní suroviny, které najdeme na procházce po venku. Ty stačí připevnit drátkem či lepidlem z tavné pistole.

Autor: www.fler.cz/jaevelinaAutor: www.fler.cz/jaevelina

Podobně snadno lze vyrobit i aranžmá. Zapomínat bychom neměli na to, že fantazii se meze opravdu nekladou. Do podzimních dekorací také patří rostliny i s květy, třeba i sušené, různé textilní dekorace, dekorace z přírodních materiálů či třeba z modelovacích hmot.

Na sladké podzimní plody

Každý, kdo má alespoň kousek zahrádky, má jistě v této době domácnost dobře zásobovanou čerstvými jablky či hruškami. A kdo takové štěstí nemá, poslouží mu supermarket. Abychom z těchto přírodních lahůdek měli ještě větší požitek, můžeme využít jejich krásy a naaranžovat i je. Můžeme je vložit do různých nádob nebo třeba košíků a kochat se pohledem na ně.

Autor: www.fler.cz/smuAutor: www.fler.cz/smu

Článek Podzimní dekorace vykouzlí tu správnou atmosféru byl publikován 1. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...