Podzimní dekorace ve vašem interiéru

Tagy:  podzimní dekorace, podzimní věnec, věneček, podzimní výzdoba

Sponzorované odkazy:

Podzimní dekorace ve vašem interiéru

Barevný podzim a romantické babí léto je velmi inspirativní období nabízející širokou škálu tvůrčích možností jak zkrášlit vaše bydlení. Nechte se oslovit a inspirovat přírodou a přeneste si kus podzimní procházky na váš jídelní stůl či některou z polic ve vašem obýváku, v chodbě či v ložnici. I minimalisticky zařízené interiéry snesou v jednoduché váze zajímavou trnkovou větvičku nebo pár šípků.

foto: living.czfoto: living.cz

Barvy podzimu nejen na jídelním stole

Tradičně zařízený interiér v podzimním období přímo vybízí k nejrůznějším dekoracím z bohatých darů přírody, které se na podzim nabízejí na každém kroku. Na dveře, nad jídelní stůl nebo kamkoliv na zeď můžeme zavěsit zajímavý vlastnoručně vyrobený věneček z ořechů, malých jablíček, kaštanů, žaludů nebo jen z podzimního barevného listí. Zavěšený nad stolem vhodně doplní ubrus a prostírání v podzimních barvách a jejich kombinacích – např. v různých odstínech žluté, červené, hnědé, okrové či oranžové doplněných zelenou.

foto: www.aranzovanikvetin.czfoto: www.aranzovanikvetin.cz
foto: www.aranzovanikvetin.czfoto: www.aranzovanikvetin.cz

Pokud si na tvorbu věnečku netroufáte, postačí podzimní aranžmá v podobě mísy nebo košíku. Můžeme do něj k podzimnímu ovoci umístit pár okrasných tykví, barevných listů, ořechů nebo kaštany, kaštanové slupky či kukuřici.

foto: magazinzahrada.czfoto: magazinzahrada.cz

Podzimní květiny do pokoje i za okno

Základem výzdoby každého interiéru jsou květiny. Můžeme si dopřát řezané, např. různé druhy chryzantém v barvách podzimu, které vydrží ve váze až dva týdny a pokud je umístíme do chladnějšího pokoje nebo za teplých dní na terasu nebo na balkon, tak i mnohem déle. Řezané květiny můžeme doplnit o podzimní rostliny v květináči, různé vřesy a astry, ale i těm se bude lépe dařit při nižší teplotě – v zimní zahradě nebo venku. Do interiéru lze umístit také různé suché vazby. Letos jsou v módě sloupovité tvary tvořené např. z kukuřic, lampiónků mochyně, ze šišek, ale i z různých bodláků, šípků a trnek. Zajímavě vypadá i váza s větvičkou plnou bobulek – použít můžeme hloh, dřišťál nebo skalník. Ty nám mohou krášlit domov až do adventu a pak k nim přidáme jen větvičku jehličí nebo jmelí a vystrčíme na parapet, kde nám vydrží až do jara.

foto: sem-tam.blog.czfoto: sem-tam.blog.cz

Váš interiér dostane zase nový výraz a není na škodu, když i z výzdoby vašeho domova je znát právě probíhající roční období – organismus se snadněji přizpůsobí nadcházejícím chladnějším ránům a podzimním mlhám.

Článek Podzimní dekorace ve vašem interiéru byl publikován 1. října 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...