Trendy v oblasti designu podzim/ zima 2021

Sponzorované odkazy:

Trendy v oblasti designu podzim/ zima 2021

Děti nastoupily do školy, už jste si stihly vytvořit řád a vám nyní zbývá více času na domácnost. Určitě přemýšlíte, jak to doma trošku vyšperkovat, aby se vám doma žilo dobře a návštěvám se u vás líbilo. Pokud sledujete nejnovější trendy a chcete se inspirovat tím, co vymysleli světoví designéři pro následující sezónu, čtete správný článek.

Podzim je tuPodzim je tu

Zklidnění

Díky pandemii koronaviru a nařízeným homeofficům jsme všichni narychlo vytvářeli školní koutky a domácí kanceláře. Vše v rámci našich finančních a kutilských schopností. Tento hektický rok by všichni raději zapomněli a i design pro následující sezónu je benevolentnější, nediktuje, inspiruje a nikoho do ničeho nenutí.

Hygge stylHygge styl

Inspirace pastelkami

Pastelové barvy se zdají být hitem pro podzimní a zimní sezónu, pro toto období je to velmi překvapivé. Většinou se nám vkrádaly do domu tlumenější barvy – červená, lila a oranžová. Letos neuděláte chybu, když si vymalujete světlou barvou školních pastelek, či vaší oblíbené zmrzliny. Klidně se inspirujte zahradním nábytkem, který jste přestěhovali do garáže a objednejte si domů ratanové kousky taky.

útulná ložniceútulná ložnice

Útulnost

Než začne topná sezóna, budou se vám hodit plyšově měkoučké, střapaté, pletené, háčkované, či patchworkové přehozy. Takové, které lákají zachumlat se s knihou a šálkem horkého čaje a prostě jen relaxovat a jen tak být.

Obývací pokojObývací pokoj

Připravte se na návštěvy

Na podzim a v zimě se častěji setkáváme s rodinou a přáteli, pakliže nám to zas nezakáží. Připravte svůj domov pro společenská setkání. Zařiďte si domácí bar, kupte nové taburety, abyste měli místo, až přijde více lidí. Opět se vrací do módy barové pulty a židličky do kuchyně.

Volte „teplé“ barvyVolte „teplé“ barvy

Koupelna

Nemáte-li na rekonstrukci koupelny, pořiďte novou sadu ručníků a nějaké originální dekorace Vaše koupelna bude hned vypadat úplně jinak. Co takhle živou květinu do koupelny? Existuje spousta druhů, které přežijí i se slabým denním světlem.

Podzimní dekoracePodzimní dekorace

Příroda

Stejně jako na jaře, stále převládá trend soužití v souladu s přírodou a přírodní motivy a prvky do domácnosti. Více světla, květiny, tapety s přírodními motivy, řezané květiny do vázy. Stále vévodí bronzová, hnědá a zelená barva. Nábytek by měl být ze světlého dřeva, velmi oblíbené je borovicové a smrkové dřevo, které svou zajímavou texturou podtrhne vzhled každého kousku nábytku. Místo klasických kusových koberců jsou oblíbené ty jutové, či umělé kožešiny.

Článek Trendy v oblasti designu podzim/ zima 2021 byl publikován 30. října 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...