Místnost bez oken? Nevadí! Víme, jak ji zařídit

Sponzorované odkazy:

Místnost bez oken? Nevadí! Víme, jak ji zařídit

Uspořádání některých domů je těžké stavebně upravit. Doba koronaviru nás poslala z kanceláří domů a děti potřebovaly také své klidné místo na online výuku. Pokud jste se doma rozdělili do různých místností a ze staré šatny jste si udělali kancelář, či náhradní pokojíček, ve kterých nejsou okna, přinášíme vám pár tipů na to, jak takovou místnost zařídit, aby působila vzdušnějším a světlejším dojmem.

Místnost bez okenMístnost bez oken

Říkáte si, že je to nemožné? Ale správně zvolené dekorace, zrcadla a kvalitní nábytek dokáží i z malé místnůstky bez oken vytvořit oázu klidu.

V místnosti bez oken zapomeňte na tmavé barvy výmalby, či tapet. Skvěle jí prospějí světlé barvy stěn. Tam, kde chybí přirozené světlo, ho musíme dodat alespoň pocitově. Místnost bez okna, vymalovaná tmavými barvami by působila jako tmavá nora. Velmi dobře vypadají světlé tapety s drobným lesklým vzorem. Pokud nemáte rádi bílou, či vanilkovou barvu, můžete být odvážnější a zvolit citrónovou, meruňkovou, či limetkovou zelenou – závisí také na účelu místnosti.

Použijte světlé barvyPoužijte světlé barvy

Zrcadlo, zrcadlo

Řekni mi, kdo to bude mít doma hezké za použití zrcadel? Určitě vy! Zrcadla jsou nejen zajímavou dekorací, ale také dokáží místnost prosvětlit a opticky zvětšit. Když bude naproti zrcadlu a nad zrcadlem osvětlení, okno vám přestane chybět.

Dveře

Do své místnůstky bez oken musíte vybrat vhodné dveře. Nejlépe takové, které mají prosklenou část. Bude jí proudit přirozené světlo z chodby.

Přiveďte do místnosti světlo odjinudPřiveďte do místnosti světlo odjinud

Minimalismus a elegance

Do místnosti bez oken se nehodí masivní a rustikální nábytek. Vsaďte na jednoduchou eleganci, prosté linie a minimalismus. Díky tomu, že místnost nebude přeplněná nábytkem, bude působit vzdušnějším dojmem a vy se nebudete cítit stísněně. Nábytek volte užší a vyšší, bude opticky místnost zvyšovat. Nikdy v takové místnosti nemalujte barevně strop.

Falešné oknoFalešné okno

Falešné okno

Máte ve vaší místnosti bez oken volnou zeď? Na internetu se prodávají nálepky a fototapety, které vypadají jako otevřené okno do zahrady, s výhledem na moře, či na hory. Můžete si tak alespoň během pár minut udělat okno falešné. Tato zajímavá dekorace stojí pár korun a vylepší pocit z celé místnosti.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Místnost bez oken? Nevadí! Víme, jak ji zařídit byl publikován 28. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...