Předsíň jako samostatná místnost

Tagy:  předsíň, síň, hala, vstupní dveře, chodba, botník, šatník, věšák

Sponzorované odkazy:

Předsíň jako samostatná místnost

Ačkoli bývá předsíň často opomíjena, jedná se o velice důležitou součást bytu, která plní významnou funkci. Předsíň nás vítá, při každém příchodu domů a také se s námi loučí, když odcházíme. Jeli správně zařízená, může se stát plnohodnotnou samostatnou místností.

Podlaha předsíně

Do předsíně obvykle vcházíme ještě v botách a tím domů zanášíme mnoho nečistot. Vzhledem k velkému zatěžování podlahy se na ni hodí materiály, které jsou odolné a snadno se udržují. Nejčastěji jsou voleny dlaždice. Ty stačí otřít vlhkým hadrem a je uklizeno. Podlaha by měla být nejlépe v tmavších barevných odstínech, aby na ni nečistoty nebyly tak zřetelné. Do předsíně můžeme pořídit i kusový koberec, případně rohožku před dveře, která zamezí roznášení nepořádku z bot dále do předsíně.

Nábytek

Do předsíně umisťujeme nábytek k ryze praktickým účelům. Obvykle je to především botník, který uschová páry našich bot, které by se jinak musely povalovat na zemi. Do předsíně dále umisťujeme skříň či věšáky na kabáty a mnohdy ji využíváme k uskladnění sezónních věcí. Skvěle se hodí vestavěné skříně, které pojmou i věci, na které v bytě není místo. Kromě úložných prostorů na oděvy a boty to není v předsíni nutné s nábytkem přehánět. Předsíň by měla být jednoduchá a účelná. To však neznamená, že nemůže vypadat pěkně, ba naopak. Příjemně na nás budou působit neutrální béžové a hnědé tóny v kombinaci se dřevem.

Ve velkém domě se neomezujte, autor: RealEstateZebraVe velkém domě se neomezujte, autor: RealEstateZebra

Předsíňové nezbytnosti

V předsíni je kromě botníku a šatní skříně či věšáků, kam si mohou naši hosté odložit kabáty, zapotřebí ještě několika drobností. Velice důležité je zrcadlo, díky kterému budeme při odchodu z bytu vždy vědět, jak vypadáme. Vyplatí se tak velké zrcadlo, abychom se v něm viděli úplně celí. Často bývá zrcadlo součástí šatní skříně, což je velmi praktické. Dalším pomocníkem je stojan na deštníky a také praktické křesílko, u kterého si budeme moci pohodlně obouvat. Ve větších předsíních se vyplatí mít stolek se dvěma křesílky, ve kterých budeme moci vyřizovat rychlé návštěvy, aniž bychom si je pouštěli do obývacího pokoje.

Detaily, které udělají dojem

Předsíň má být účelná, nemusí však být strohá. Vyzdobit ji můžeme obrázky a fotografiemi pověšenými na zdi či velkými vázami s umělými či sušenými květinami. Fantazii se meze nekladou a důležitý je především výsledný dojem.

Předsíň, prostor pro doplňky, autor: craigemorselsPředsíň, prostor pro doplňky, autor: craigemorsels

Článek Předsíň jako samostatná místnost byl publikován 10. května 2010 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...