Nejžhavější design pro rok 2021

Sponzorované odkazy:

Nejžhavější design pro rok 2021

Přiznejme si, že nám všechna ta protipandemická opatření už všem pěkně „lezou na mozek“. Místo toho, abyste na internetu hledali, co nám zase zakázali, pojďte se s námi podívat na to, jaké dekorace do domu jsou letos in. Třeba vás chytne inspirace a budete si to chtít doma trošku předělat. To udělá váš domov nejen krásnějším, ale také vás to přivede na jiné myšlenky.

Jaké trendy jsou letos in v oblasti bydleníJaké trendy jsou letos in v oblasti bydlení

Rok 2020 nám změnil pohled na život. Kultura a design šly do pozadí, díky homeofficu jsme si narychlo doma tvořili pracovní koutky, předělávali jsme dětské pokojíčky, aby se děti při online výuce nerušily. Málokomu v tom všem stresu zbyla ještě energie na to, aby se zamýšlel nad dekoracemi a dokonalostí provedení jednotlivých úprav domu. Tak jako jsme si zvykli na omezení vycházení, práci z domu a online výuku dětí, nyní máme díky lepší organizaci času i více volných chvilek, které můžeme věnovat zútulnění naší domácnosti – a přivítat tak jaro hezčím příbytkem.

Jaké jsou tedy ty nejvíce „hot“ trendy pro rok 2021?

Vliv Asie

Wabi-sabi, japonská buddhistická filozofie, která zve člověka k hledání krásy v nedokonalosti, dnes v oblasti designu hluboce rezonuje. V domovech se snoubí se skandinávským stylem bydlení. Oba styly se zaměřují na přírodní materiály, bohaté textury, ručně dělanou keramiku a eliminaci nadbytečných předmětů, vede k minimalismu.

Minimalismus je nejoblíbenějším trendemMinimalismus je nejoblíbenějším trendem

Zlatá padesátá

Možná proto, že některým to připomíná zařízení u babičky, či dokonce jejich rané dětství – stále se hlásí o slovo styl padesátých let minulého století. Dosáhnout tohoto stylu je celkem jednoduché – přidejte zlaté kovové akcenty, světlé tóny dřeva a nábytek s retro liniemi.

Padesátky jsou zase v móděPadesátky jsou zase v módě

Nebojte si hrát s jasnými barvami a retro tvary a klidně si z antikvariátu přineste vintage židle a vlastnoručně si je předělejte podle svého. Budou originální a vy můžete manuální práci brát jako psychoterapii a relaxaci od všech těch online povinností.

Mramor hlásí návratMramor hlásí návrat

Efekt překvapení

Letos bude zařizování s ohledem na efekt. Prostě takové, aby až k vám přijde návštěva žasla úžasem. Kombinujte nečekané, renovujte staré kousky, objednejte si nábytek na míru, který si sami navrhnete. Do obývacího pokoje si pověste originální umělecká díla. Do koupelny se po letech opět vrací opulentní mramor.

Proužky a geometrické tvaryProužky a geometrické tvary

Geometrické tvary

Stejně jako je v módě znovu retro, vrací se i geometrické tvary. Koberce, dekorační polštářky, tapety, závěsy – to vše může dodat vašemu bydlení nový efekt za pár korun. Hlavně musí být dost geometrické, křiklavé s výrazným kontrastem barev.

Článek Nejžhavější design pro rok 2021 byl publikován 23. března 2021 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...