Chcete, aby váš byt působil luxusnějším dojmem?

Sponzorované odkazy:

Chcete, aby váš byt působil luxusnějším dojmem?

Přejete si někdy, aby váš domov vypadal elegantněji? Více organizovaně, uklizeněji a luxusněji? Aby návštěvy záviděly? Ale vaše organizační schopnosti a finanční prostředky vašemu snu neodpovídají? Máme pro vás pár tipů, jak zařídit domov, aby vypadal luxusněji, při malém úsilí a za málo peněz.

Při dekorování vytvářejte stejnorodé ostrůvky.Při dekorování vytvářejte stejnorodé ostrůvky.

Každý touží po tom, aby se vracel ze zaměstnání do příjemného, čistého a uklizeného domova. Nejlépe podle posledních designerských trendů. Zde je seznam malých úprav, které vám k příjemnějšímu bydlení pomohou:

Květiny

Květiny svou něžnou krásou dokreslí každý prostor. Nejideálnější jsou čerstvé řezané květiny. Nemusíte každý týden vykoupit květinářství, krásné květiny najdete i na louce u lesa. Pokud máte domácího mazlíčka, který by se mohl ke květinám dostat a květiny okusovat, dbejte na to, aby květiny nebyly pro něj jedovaté. Nejste-li si jistí, raději se poohlédněte po květinách umělých. Dle feng-šuej patří umělé a dřevěné květiny pouze mrtvým duším, jelikož jsou také takzvaně mrtvé. Ale pokud se tímto starobylým čínským učením o toku energie v domě neřídíte, klidně si udělejte radost a vyzdobte si byt například moderními květinovými dekoracemi v květináčích, košících a různých dekorativních nádobách. Díky květinám bude váš dům působit luxusnějším domem.

Převěste záclony a závěsy

Již taková maličkost změní vzhled celého interiéru. Když zavěsíte garnyže, či konzole výše nad okno a pořídíte si dlouhé závěsy a záclony až na zem, vaše místnost bude vypadat opticky vyšší a vysoké stropy působí luxusněji.

Nebojte se barev

Nebojte se vymalovat stěny. Správná výmalba dokáže pozvednout dojem z místnosti o několik levelů výše. Pokud si troufáte, nebojte se vzorů. Vintage styl je opět v módě. Skvěle působí marocké vzory, či drobné reliéfy. Barva výmalby by měla nejen korespondovat s vybavením místnosti, ale zamyslete se také nad tím, jak jednotlivé barvy ovlivňují vaši náladu.

Koberce

Nebojte se koberců. Pocitově oteplí místnost o několik stupňů, zároveň ji odhluční a navíc neskutečně zútulní. Jako bonus působí jako solitérní designový kousek. Když je správně umístíte, jsou skvělou dekorací. Nejen, že jsou skvělé, pomáhají s odhlučněním místnosti, ale jsou také ideální pro přidávání barevných akcentů do místnosti. A kusový koberec nezatíží váš rodinný rozpočet.

Okna

Nezapomeňte na tak triviální věc, jako jsou okna. Nejenže barva rámů mění pocit z místnosti, ale důležitá je také barva a materiál žaluzií, popřípadě rolet. V dnešní době jsou oblíbené tzv. rolety den a noc, a vypadají určitě lépe, než běžné šedé žaluzie, které jsou tak náročné na údržbu a navíc, když máte nenechavé děti, či domácí mazlíčky, tak jsou velmi křehké. Zohýbané žaluzie nevypadají zrovna nejlépe a pořízení nových není nejlevnější záležitostí.

Stínítka

Věřili byste, jak velkou změnu v místnosti vytvoří výměna stínítek na lampičkách, či závěsného osvětlení? Jedná se o roztomilý a snadný způsob, jak jemně, přesto výrazně změnit pocitové vyzařování místnosti. Můžete si pohrát i s teplotou světla. Měkké žluté světlo působí příjemněji, než světlo ze zářivek, navíc je pro oči zdravější.

Ostrůvky

S dekoracemi to nepřehánějte. Dekorace rozmístěné bez rozmyslu po celém bytě působí lacině a tak trochu rušivě. Vytvořte z dekorací malé ostrůvky, na kterých je sjednotíte. Stačí ozdobný tác, na něj květina ve váze, starožitná kniha, brýle a malý andělíček na knihu a máte skvělou jemnou a decentní dekoraci.

Organizujte

Všechny věci ve vašem bytě musí mít své místo. Nikdo se nevyhne tomu, aby nepoužil nikdy úložné boxy, či krabice. Pokud je i vy potřebujete na uskladnění hraček, či sezónního oblečení, dbejte na unifomitu. Vždy vypadá lépe a uklizeněji několik stejných krabic, košíků, anebo boxů, než několik různorodých úložných prostor z různých materiálů. To působí velmi lacině a neupraveně.

Maličkosti

Kliky u dveří, nábytkové úchytky, rámečky na fotky a podobné maličkosti, dělají dojem. Když vyměníte na svých komodách a skříních plastové úchytky z výroby za nějaké kvalitní a designové, i levná komoda bude působit dražším dojmem.

Plánujte prostor

Každý si rád vystaví rodinné fotografie, či obrazy, které sbíraly celé generace vašich předků. Při jejich zavěšování pečlivě plánujte prostor a zvolte systém zavěšení, který bude působit sofistikovaně, upraveně a pravidelně. Vypadá to mnohem lépe, než nesouvislá změť různých rámečků v nestejné výšce, to rozčiluje a působí to neuspořádaně.

Článek Chcete, aby váš byt působil luxusnějším dojmem? byl publikován 27. června 2020 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...