Jak vybrat správnou vířivku?

Tagy:  vířivka, typ, výběr, výhody, nevýhody

Jak vybrat správnou vířivku?

Každý z nás má rád relax, přičemž co člověk, to jiný názor i způsob relaxace a odpočinku. Někdo má rád aktivitu a relaxuje pohybem, někdo zase miluje zahálku a povalování a někteří si užijí nejlepší relax s knížkou či poslechem dobré muziky. Ať už vyznáváte relax jakýmkoli způsobem, věděli jste, že můžete spojit všechny varianty, a ještě utužit své uzdraví? S vířivkou u vás doma to možné je!

Podpořit své zdraví je fajn. A je-li to za pomoci komfortu ve vířivce, tak není co řešit. Vířivkou dodáte svému domovu nádech komfortu a malého luxusu, s nímž lehce povzbudíte svůj organismus po všech stránkách – fyzické i psychické.

Proč si vířivku pořídit?

  • vířivka je de facto 3 v 1, tedy tři v jednom, je to relax, wirpool i spa dohromady
  • podpoříte s ní nejen své svaly a šlachy, ale vířivka je i balzámem na duši
  • skvěle pomáhá při léčbě celého pohybového systému vašeho těla (i artritidy, či revmatismu)
  • pravidelné koupání ve vířivce působí jako výborný antistresový doping
  • s domácí vířivkou máte vždy plné soukromí, nebo prima prvek pro rodinný relax
  • také ji můžete využít jako součást posezení s přáteli
  • užijete si relax bez ohledu na počasí i roční období
  • máte možnost vířivku využít i neobvyklým způsobem jako chromoterapii (působení barevných světel) nebo jako aromaterapii, když použijete vonné esenciální oleje
  • ale i jako vodní muzikoterapii ve spojení s hudbou
  • a také ve spojení s televizí i jako netradiční kino

Jak správně vybrat tu pravou?

Důležitý je materiál, typ trysek a typ vířivky, provozní náklady, údržba a montáž.

Materiál

U vířivky je podstatný materiál, z něhož je vyrobena, který vám zaručí větší či menší životnost.

  • Nejčastěji jsou k mání vířivky z Rhino Tech materiálu, který je velmi oblíbený a má pevnou strukturu, odolnou vůči UV záření, mrazů i oděru nebo poškrabání.
  • Pak jsou tu vířivky z laminovaného PVC, což je třívrstvý materiál, jež má ochranu proti UV záření a zčásti i mechanickému poškození.
  • Další možností je vířivka z I-beam patentované struktury, která vyztuží materiál díky vzduchovým komorám, a tak je vířivka tvarově stálá, pevná a odolná.
  • Běžné jsou také akrylové vířivky, které tvoří její skořepiny. Akryly se odlišují jak kvalitou, tak i zpracováním a cenou. USA akryláty jsou považovány za odolné, kvalitní a drahé. Oproti tomu čínské za méně kvalitní a levnější.

Typ trysek

Vířivka má dvojí typ trysek – vodní a vzduchové. Je důležité kolik a jaký typ trysek vířivka má a jak je lze regulovat. Rovněž je dobré mít pojem o výkonu masážní pumpy a jejím uchycení. Ideální je bezsilikonové uchycení.

Typ vířivky

Existují vířivky pevné zasazené do interiéru i do exteriéru, nebo volně stojící, případně nafukovací vířivky. Zde je důležité kam ji chcete umístit, jak často budete využívat a nakolik do vířivky chcete investovat. Pevné jsou nejdražší, volně stojící lze designově pěkně doladit a nafukovací patří k nejlevnějším.

Provozní náklady

Cena vířivky je důležitá, ale ještě podstatnější jsou provozní náklady. Ty se odvíjejí od samotné technologie ohřevu vody, příkonu a izolace. Zjistěte si, za jak dlouho ohřeje vířivka vodu na požadovanou teplotu. Ideálně by to mělo být cca o dva až tři stupně Celsia za hodinu.

Údržba a montáž

Od typu materiálu, tresek i typu vířivky se odvíjí jak cena, tak i její údržba a montáž.

  • Vždy platí, že pevná vířivka má jednodušší přístup, delší životnost a lepší filtraci, ale vyšší cenu i složitější instalaci. Je také ideální k zabudování rádia, televize, či osvětlení.
  • Volně stojící vířivka má dobrý přístup, středně dlouhou životnost, nižší cenu než pevná vířivka a kvalitní filtraci. Nabízí ale větší designovou možnost úpravy.
  • A nafukovací vířivka má jednoduchou a rychlou instalaci, je nenáročná na prostor, má nízkou pořizovací cenu, s čímž se pojí ale nižší kvalita materiálů i méně designových možností úpravy.

Při výběru vířívky také berte v potaz pro kolik lidí bude vířivka využívána a kde bude mít své stálé místo.

Zdroj foto: Pixabay.com

Článek Jak vybrat správnou vířivku? byl publikován 4. června 2019 v 19.15 v rubrice Dům. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...