Vířivé bazény už nejsou jen výsadou boháčů

Tagy:  bazén, vířivka, léto, zahrada, vana, vířivý bazén, relaxace, voda

Sponzorované odkazy:

Vířivé bazény už nejsou jen výsadou boháčů

Kdo by ani jednou v životě nezatoužil po vířivce čí vířivém bazénu? Právě vířivé bazény se nyní dostávají do středu pozornosti a lákají nejen milovníky vody a dobré relaxace.

Vířivé bazény, vany a jejich kombinace

Vířivé bazény a vany jsou na trhu k dostání v nepřeberném množství variant. Rozdíl mezi vanou a bazénem není příliš dobře specifikován, často se setkáváme také s kombinací obou. To, čeho se dá asi nejlépe držet, jsou pak jeho rozměry. Je proto dobré tolik nehledět na pojmy, ale spíše si prostudovat jejich specifikace a vybírat dle získaných informací.

Základní varianty

Vířivé bazény a vany se vyrábějí ve dvou základních variantách, a to v pevné formě připomínající skutečně vanu nebo malý bazének, a v podstatně ekonomičtější verzi, která sestává z nafukovacího bazénku a systému přinášejícího efekt vířivky.

Vany či bazény vyráběné z pevných materiálů mohou být buď zapuštěné, nebo nad zemí vyčnívající. Kterou variantu si zvolíte, záleží čistě na vás. Jsou zde tři základní faktory, a to estetické požadavky, požadavky na jeho přístupnost a prostorové dispozice.

Ekonomické vířivé bazény

Ne každý si může dovolit vynaložit desetitisíce či dokonce statisíce za kvalitní, bytelný vířivý bazén. Výrobci proto přišli s podstatně úspornějším řešením, a tím je klasicky vyhlížející nafukovací bazén vybavený systémem zaručujícím obdobné účinky, jaké mají klasické vířivé vany a bazény. Tyto bazénky se pohybují v řádech tisíců až několika málo desetitisíců.

Nafukovací bazének od Oaza PoolNafukovací bazének od Oaza Pool

Luxusní varianty

Vířivé bazény jsou k dostání v různých variantách uspokojujících i ty nejnáročnější zákazníky. Nejsou tedy výjimkou různé audio systémy, komfortní opěrky, použití kvalitních materiálů a designová propracovanost.

Využití vířivých bazénů

Vířivé bazény mají jedno základní, velmi důležité poslání, a to zrelaxovat nás. V dnešním světě se relaxace stává stále důležitější a každý by se měl naučit odpočívat efektivně.

O vodě je odjakživa známo, že na organismus působí blahodárně. Trysky její účinky ještě umocňují, působí tak na tělo i mysl. Mimo relaxačních efektů přináší také stimulaci imunitního systému, má vliv na zlepšení cirkulace krve v těle, s tím souvisí i lepší zásobování kyslíkem.

Kulatý vířivý bazén USSPA NOELKulatý vířivý bazén USSPA NOEL

Zastřešené venkovní bazény

Pokud umístíte vířivý bazén ve venkovních prostorách, stojí jistě za úvahu možnost dát ho zastřešit. Tím totiž výrazně zvýšíme jeho využitelnost, a to na 365 dní v roce. Pokud máme možnost si s jeho umístěním vyhrát, lze tak zajistit jeho maximální přínos rodině.

Článek Vířivé bazény už nejsou jen výsadou boháčů byl publikován 6. července 2010 v 00.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...