Vana versus sprchový kout

Tagy:  vana, koupelna, koupelna, sprchový kout, vanová zástěna, zapuštěná vana, masážní panel

Sponzorované odkazy:

Vana versus sprchový kout

Při zařizování koupelny zažijeme jistě nesnadné rozhodování. Tím je volba mezi vanou a sprchovým koutem. Zajisté má vana i sprchový kout mnohé výhody. Jak se správně rozhodnout a neudělat chybu? Zařizování koupelny se odvíjí od individuálních potřeb, proto není tak jednoduché říct, které řešení je to správné. S dostatkem informací však každý přijde na řešení, které vyhovuje právě jemu.

Velké koupelny

Při zařizování velkých koupelen máme tu výhodu, že vybrat si můžeme skutečně to, co chceme. Velký prostor dovolí umístit vanu i sprchový kout a to v požadovaných velikostech. Můžete tak využít jak rychlé a pohodlné osvěžující sprchy, tak teplé uklidňující koupele. Do velké koupelny můžeme vybrat i netradičně velkou vanu či rozměrnější rohovou vanu. Skvělá je také možnost vyhrát si s uspořádáním interiéru. Líbila se vám vždy vana umístěná uprostřed koupelny? A co vířivka zapuštěná do zvýšené podlahy? Tak svou koupelnu proměníte na skutečný ráj, který dýchá nevšedností a luxusem. Sprchové kouty jsou také závislé na velikosti koupelen, velký skleněný sprchový kout nejen hezky vypadá, ale díky prostornosti také skvěle slouží. Zděná varianta je méně nápadná a vzhledem k údržbě i praktičtější.

Nutnost volby

V malých koupelnách nám však nezbude nic jiného, než mezi vanou a sprchovým koutem volit. V dnešní době obchody nabízejí mnoho atypických tvarů van tak, aby se dali umístit skutečně téměř kamkoliv. Malé vany sice nenabízejí takový komfort, jako vany velké, ve kterých se bez problému natáhneme a odpočíváme, přesto jsou praktické. Obzvláště co se týče koupání dětí či domácích mazlíčků nám vana přijde vhod. Dobrým nápadem je zvolit kompromis, a k vaně si pořídit zástěnu. Vanová zástěna se obvykle skládá z jednoho až několika posuvných dílů. Kromě skvělých funkcí vany budeme mít možnost dopřát si i rychlou sprchu.

Vana se zástěnou, autor: exfordyVana se zástěnou, autor: exfordy

Zařizování koupelny se odvíjí od její velikosti a není dobré snažit se věci řešit za každou cenu. Pokud se bez dlouhých koupelí obejdete, je lepší do malého prostoru umístit pouze sprchový kout a můžete si dát záležet na ostatním zařizování. Sprchové kouty disponují různě velkými a různě tvarovanými vaničkami, a především skleněné sprchové kouty působí velice jednoduše a moderně. Do sprchového koutu navíc lze umístit příjemný masážní panel, který sprchování značně zpříjemní.

Je tedy zřejmé, že obě varianty- ať už sprchový kout či vana mají své výhody a teď nezbývá než zvážit pro a proti a zařídit si koupelnu snů.

Článek Vana versus sprchový kout byl publikován 3. března 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...