Jak vybrat vířivku?

Jak vybrat vířivku?

Vířivka už není pouze pro majitelé velkých domů. Pomalu se stávají častým vybavením českých zahrad nebo domácích wellness místností. Zájem o vířivky je znát také na trhu a tak jejích nabídka neustále roste a začíná být obtížné si vybrat správně. Co při výběru sledovat, jsme pro vás sepsali v našem článku.

Na co se ptát?

  • materiál
  • zateplení a izolace
  • rozvody – vzduchu, vody
  • trysky
  • údržba
  • servis, montáž

Najít správné místo

Řekli jste si, že chcete vířivku u sebe doma? Teď je řada na to vymyslet, kde bude. Najít pro ni správné místo. Možností je celá řada. Můžete mít vířivku umístěnou v exteriéru jako je zahrada, terasa, dvorek nebo v interiéru v zimní zahradě nebo speciální místnosti.

Při výběru místa nemyslete pouze teplé letní dny a večery, ale také na zimní období, kdy se budete chtít zahřát v teplé vodě a nevylézat do studeného vzduchu. Místo musí také splňovat určitou nosnost, protože vířivka má po napuštění vodou vysokou hmotnost. Nosnost je potřeba si ohlídat zvláště pokud má být vířivka umístěná v interiéru.

Čím větší, tím více lidí a pohodlí

Nevíte, jak velkou vířivku? Nejjednodušší je se orientovat podle počtu osob. Existují vířivky pro dva, ale také pro 4 nebo pro 8 lidí. Záleží tak na vás, zda chcete mít vířivku jen pro sebe, užívat si relax s celou rodinou nebo pořádat párty pro přátele.

Při řešení velikosti se zároveň řeší i tvar vířivky a tvar sedáků. Tvar sedáků a celkové řešení vnitřku vířivky je zásadní pro maximální pohodlí. Některé modely vířivek mají sedáky pevně dané nebo mohou být výměnné.

Trysky a jejich umístění

Trysky jsou u vířivky důležitým prvkem, který má na starosti hydromasáž a relaxaci, proto se ji musí pří koupi nové vířivky věnovat patřičná pozornost. Trysky se většinou vyrábí z plastu a liší se ve stylu zpracování. Vybírejte tak trysky z kvalitního materiálu i provedení.

U trysek je také důležité jejich umístění. Můžete si volit trysky přímé nebo rotační. U přímých trysek je ta nevýhoda, že mohou začít po čase tlačit a také působí stále ne jednu část těla, což nemusí být po hodině hydromasáže příjemné.

Spotřeba energie

Se spotřebou výkonu souvisí především výběr čerpadla. Čerpadel je několik typů a jejich rozdíly jsou především ve výkonu, životnosti a spotřebě elektrické energie. A právě spotřeba je parametr, který by vás měl zajímat. Podle typu čerpadla můžete šetřit až trojnásobek spotřebované energie než u jiného nekvalitního čerpadla.

Nezapomeňte na design

Vířivka, ať už je interiérová nebo exteriérová, je výrazným designovým prvkem, který v místě, kde je postavený jistě zaujme pozornost. Je tak na místě neřešit pouze technické parametry a velikost, ale také design vířivky.

Vířivé vany mohou být zabudované do podlahy nebo místa určení a nejsou tak vidět její stěny. Pokud je vířivka pouze postavená, pak je možné ji nechat obložit dřevem, které je odolné proti vlhkosti a zároveň z vířivky udělá dokonalý designový prvek.

Článek Jak vybrat vířivku? byl publikován 22. srpna 2017 v 21.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...