Jak na výběr a opravu střechy?

Jak na výběr a opravu střechy?

Čas od času je zapotřebí vyměnit nebo alespoň opravit střechu. Pokud i vy máte u rodinného domu starou střechu, která je nefunkční, zatéká do ní, profukuje skrze ní a uniká teplo, je čas zainvestovat do opravy střechy.

Před rekonstrukcí výběr střešní krytiny

Než se pustíte do samotné rekonstrukce střechy, je potřeba ji vybrat. U nového rodinného domu si v podstatě můžete vybírat. Zvolíte si tva r, strukturu i barevnost a to tak, aby vše tvořilo komplexní architektonický celek. U starších domů možnost velkého výběru nemáte, jelikož už máte daný tvar a strukturu. Na druhou stranu zvolíte barvu dle sebe.

Co od střechy vyžadovat:

  • střecha musí být odolná proti působení vnějších vlivů,
  • střecha musí zajistit tepelnou pohodu uvnitř objektu, dobře izolovat a nepropouštět vodu.

Výběr typu střechy

Pokud máte možnost vybrat si typ střechy, nabídka je celkem rozsáhlá. Jelikož se střecha nevybírá denně, vybírejte opravdu pořádně, případně se poraďte i s odborníkem, který typ by byl pro váš domek nejlepší. Důležité je vybrat takovou střechu, která bude plnit svoji funkci na 100 %, bude se vám líbit a vy tak budete spokojení.

Jaké jsou typy střech?

Jak už jsme výše zmínili, na trhu je celkem dost typů střech. Ty se však rozlišují na dva základní typy a to na šikmé a ploché.

Ploché střechy

Ploché střechy se používali dříve, takže jsou vidět hodně u starších domů. V dnešní době jsou ale stále v módě a to hlavně z důvodu, že nemusíte navíc investovat do krovu. Ploché střechy jsou celkově finančně méně náročné a disponují menší plochou, kterou je zapotřebí izolovat.

Šikmé střechy

Šikmé střechy zase patří k nejběžnějšímu řešení zastřešení. U tohoto typu si lze vybrat více tvarových variant. Nejčastěji se ale setkáváme se sedlovou střechou, která je nejznámější, nejpoužívanější a také stavebně nejjednodušší. Sedlové střechy jsou do tvaru A se sklonem od 15º do 45º a víc.

Další typy šikmých střech:

  • pultová střecha,
  • valbová střecha,
  • stanová střecha,
  • mansardová střecha.

Oprava střech

Když už víte, jaký typ střechy zvolíte, přichází samotná rekonstrukce. K tomu budete potřebovat firmu. V tomto směru vybírejte dle doporučení nebo podle referencí. Firma pak střechu prohlédne, zhodnotí její poškození a navrhne její opravu nebo její kompletní náhradu za novou. V rámci rekonstrukce střechy se běžně provádí také její zateplení, aby se zabránilo největším tepelným ztrátám.

Opravy a rekonstrukce střech zajišťuje firma ANS – STŘECHA – střechy Domažlice. Kromě rekonstrukce se firma zaměřuje i na zateplení střech či klempířské práce.

Článek Jak na výběr a opravu střechy? byl publikován 15. ledna 2018 v 20.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...