Domácí bar jako stylové doplnění interiéru

Tagy:  bar, barová deska, barový pult

Sponzorované odkazy:

Domácí bar jako stylové doplnění interiéru

Začlenit bar do interiéru je velmi jednoduché, zejména, pokud máte spojený obývací pokoj s kuchyní. Bar si do meziprostoru můžete koupit nebo sami sestavit, není to nic těžkého. K němu si postavíte barové židličky a stylový bar je hotový.

Účel baru

Bar rozdělující obývák s kuchyníBar rozdělující obývák s kuchyní Autor: Randi

Bar mezi kuchyní a obývákemBar mezi kuchyní a obývákem Autor: Missbuckle

Víte o tom, že bar je součástí interiérů již od 19. stolení a jeho popularita se nesnížila díky oblíbenému spojení obývacího pokoje a kuchyně. Je to jakási přestupní část mezi spojenými místnostmi, místem pracovním a společenským. Bar navíc neslouží pouze k servírování alkoholických a nealkoholických nápojů, ale i jídla. V případě navázání nebo rozšíření pracovní desky kuchyňské linky vzniká jakási třetí místnost neboli přechodové pásmo, které nezasahuje do interiéru obývacího pokoje.

Na co myslet při instalaci baru

V první řadě je třeba si uvědomit, jak bude bar postaven a jak u něj budete sedět. Myslete na potřebný prostor na nohy, což souvisí i s možností sezení proti sobě nebo z boku, abyste se nekopali. Dobré je myslet také na opěrky pro nohy, pokud nebudou na těle baru, pak by měly být na barových židličkách. Důležité je rovněž zajistit okopové plochy stěn třeba zajímavým obložením, protože do nich budete narážet ať chcete nebo nechcete a po čase se to na nich podepíše.

Využití baru v malé kuchyni

Bar v malé kuchyni v bytovceBar v malé kuchyni v bytovce Autor: Angie Lee

Myslíte si, že si bar nemůžete dovolit, protože máte malou kuchyni? Právě naopak. Tento praktický prvek perfektně nahradí obrovský jídelní stůl, který zabírá zbytečně moc místa. Již dříve si barové stoly pořizovali obyvatelé paneláků kvůli nedostatku místa v kuchyni. Postupem času se začaly využívat také ve větších prostorách jako zajímavý designový prvek interiéru. Jeho využití je všestranné, slouží k rychlému občerstvení, siestě u kávy a rovněž jako náhrada jídelního stolu.

Dokonalé sladění

Bar místo jídelního stoluBar místo jídelního stolu Autor: Binns kitchen + Bath design

Stejně jako jakýkoliv nábytek v kuchyni nebo obýváku, je třeba i bar sladit se stylem interiéru. To se týká jak materiálu, tak i vhodného barevného odstínu. Do kuchyní ze dřeva se bude hodit barový pult ze stejného materiálu, a tudíž i ve stejném odstínu. Moderní kuchyně, které mají spotřebiče z nerezu sedne barová desku z mramoru nebo kamene, ať už přírodního nebo umělého.

Začali jste i vy přemýšlet nad novým designovým doplněním interiéru v podobě baru?

Článek Domácí bar jako stylové doplnění interiéru byl publikován 28. prosince 2017 v 08.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...