Jak vybrat kancelářský nábytek

Jak vybrat kancelářský nábytek

Vzhledem k tomu že kancelář ve většině případů tvoří náš druhý domov, je důležité, aby kancelářský nábytek byl pro nás a naše zaměstnance co nejkomfortnější a nejpraktičtější. Je dobré vědět, že prostředí kolem nás určuje, jak budeme pracovat a soustředit se. Je všeobecně známo, že to, jak se zaměstnanci v kanceláři cítí, má velký vliv na práci, proto je důležité mít na paměti aby kanceláře vyzařovaly příjemnou atmosféru. Kancelářský nábytek by měl být přizpůsoben kancelářským prostorám a účelům, kterým bude sloužit. Každá část nábytku by měla být nejen funkční, ale také by měla do prostoru designově zapadat.

Pracovní stůl

Za nejhlavnější kus kancelářského nábytku, je bezesporu kancelářský stůl, který se v prostoru vyjímá a dominuje, proto je důležité tento kus nábytku nepodceňovat. Důležitá je velikost pracovní plochy, na které je třeba mít prostor pro počítač a jeho komponenty. U výběru pracovního stolu je zprvu vhodné si představit, co vše budeme mít na stole pro určení jeho velikosti a naší potřeby. Důležitá je výška stolu, která by měla splňovat úhel mezi předloktím člověka a deskou stolu 90 stupňů.

Kancelářské židle

Další důležitým prvkem kanceláře jsou kancelářské židle, které by měli splňovat hned několik kritérií. V první řadě je důležité si uvědomit, že v kancelařské židli trávíme většinu času.
Je proto důležité, aby židle měla nastavitelný sklon sezení, které bude poskytovat páteři oporu a lze jej výškově nastavit a polohovat. Vhodné jsou i podpěrky pod ruce, které na židlích nejsou jen jako designový doplněk, ale při přesném nastavení je možné předcházet bolesti ramen a paží. 

Volba barev

Volba barev kancelářského nábytku je také velmi důležitá. Pokud je nábytek v kanceláři tmavý, tak by stěny měly být světlé. Z pohledu psychologie by měly být skříňky, police a ostatní úložné prostory v modré barvě a ne příliš křiklavé.

Článek Jak vybrat kancelářský nábytek byl publikován 23. srpna 2016 v 01.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...