6 rad, na co dát pozor při nákupu nábytku

Tagy:  bydlení, koupě nábytku, výběr nábytku, byt, dům, interiér

Sponzorované odkazy:

6 rad, na co dát pozor při nákupu nábytku

Nábytek je samozřejmě alfou a omegou každého bydlení a nezáleží na tom, zda jste si postavili luxusní rodinný domek nebo bydlíte v malé a útulné garsoniéře. Bez nábytku se jednoduše nelze obejít, ale jeho koupí můžete leccos pokazit. Podle čeho vybíráte nábytek? Pravděpodobně je hlavním parametrem jeho účelnost a také fakt, že se vám jednoduše musí líbit. Na co dát při výběru nábytku pozor, abyste si nekoupili kousek, ze kterého budete brzy velmi nešťastní?

Nebraňte se tloušťce

Tloušťka je mezi populací obecně nepříliš vyhledávaný a populární výraz, neboť evokuje něco, co je nevzhledné a nepříliš atraktivní. To je samozřejmě pravda, v případě postavy, nicméně v oblasti bytového interiéru a nábytku je taková tloušťka nesmírnou výhodou. Při výběru nábytku se proto zaměřte, aby byl materiál, ať už je to dřevo, umakart nebo plast, tlustý alespoň 18 milimetrů. Takový nábytek pak bude stabilnější, snese větší hmotnost obsahu a navíc bude lepší volbou i z estetického hlediska.

Zaměřeno na spoje

Důležitým faktorem jsou také spoje, neboť v případě nevhodné volby se nábytek bude takzvaně ,,rozjíždět, což například u postele není ideální. Raději rovnou zapomeňte na montovaný nábytek, který je sice praktický, pokud se hodláte brzy stěhovat, nicméně čím častěji jej rozložíte a zase dáte dohromady, tím méně stabilní bude. Vsaďte proto na klasické šrouby nebo ideálně na dřevěné kolíky, které jsou prakticky neviditelné.

Autor: CRATEANDBARREL.COMAutor: CRATEANDBARREL.COM

Vždy pravý úhel

Dalším bodem, na co se zaměřte ještě v prodejně, je pravý úhel u všech skříní, komod a polic. Pokud doma zjistíte, že nábytek není v pravém úhlu, nebude vám přiléhat ke stěně a ani korespondovat se zbytkem nábytku, což by bylo velmi neestetické. Jakmile se s tímto problémem setkáte až po vybalení nábytku, neváhejte jej reklamovat, dokud je ještě v záruční lhůtě.

Jak si stojí v prostoru?

Spolu s předchozím bodem jde také ruku v ruce fakt, zda nábytek sám o sobě dokáže stát v prostoru. Samozřejmě, že obraz nebo rámeček na fotografii toto nezvládne, nicméně skříň nebo police či knihovna by rozhodně v tomto úkolu obstát měly, a to i za předpokladu, že jste je plánovali umístit ke stěně nebo do rohu. Pakliže zjistíte, že se naklánějí na jednu či druhou stranu nebo dokonce neudrží stabilitu, opět zboží reklamujte.

Lze povrch opravit?

Toto se týká především koupě kuchyňské linky, která je neuvěřitelně náchylná na škrábance, oděrky a nejrůznější drobná poničení. V obchodě se proto informujte, zda takové ,,drobnosti" lze na povrchu ihned opravit, takzvaně rozleštit nebo jinak ,,zakamuflovat".

Autor: NEIMANMARCUS.COMAutor: NEIMANMARCUS.COM

Článek 6 rad, na co dát pozor při nákupu nábytku byl publikován 1. června 2015 v 12.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...